Magična vila na jugu Italije je savršen primer minimalizma

vila italija
Foto: Shutterstock

Zbog predivne vile u Apuliji poželećete da odmah odete u Italiju.

Na jugu Italije, tačnije u Apuliji, poznatoj po prelepim pejzažima, arhitekta Andrju Troter dizajnirao je Villu Cardo – kuću za odmor sa tri sobe koja odmah osvaja svojim minimalističkim dizajnom.

Vila Cardo je izgrađena od lokalnih materijala, a u izgradnji su korišćeni tradicionalni načini gradnje, piše grazia.rs. Dizajneri su želeli su da zgrada bude prozračna i prijatna za vruća leta, a zimi ne previše hladna tokom dana.

Ova vila, sagrađena od nekoliko belih minimalističkih blokova, prostire se na površini od jednog hektara i okružena je maslinama i bademima.

Sa krovne terase pogled se proteže sve do mora koje je udaljeno 7 km, najbliža je prelepa plaža prirodnog rezervata Torre Guaceto.

Kuća ima veću trpezariju, glavnu spavaću sobu sa sopstvenim kupatilom, koje ima tuš i kadu. Takođe poseduje balkon, spoljnu kada i sopstvenu baštu sa spoljnim tušem.

Pored glavne spavaće sobe, nalaze se još dve manje sobe, dole je dnevna soba, kupatilo i tursko kupatilo.

Pored toga, postoji stara „lamija“, vrsta seoske kuće u kojoj još dvoje ljudi mogu da spavaju. Oko kuće su bazen, kuhinja sa roštiljem, terasa, kauč i ležaljke. Na krovu je ogromna terasa s pogledom na more.

Ceo dizajn enterijera je minimalistički, a eksterijer je počast italijanskoj tradiciji.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram