Lak trik sa aluminijumskom folijom za pranje sudova u mašini

Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Ako iz svoje mašine za sudove želite da izvučete maksimum, dopašće vam se ovaj jednostavni trik sa alu-folijom, nakon kog će vam sudovi biti savršeno izglančani.

Svi znaju da suđe ne izađe iz mašine uvek kristalno čisto, pa ga većina pre stavljanja u mašinu za sudove dobro ispere, međutim, s aluminijskom lopticom vaši sudovi će biti savršeno čisti, tvrdi jedna korisnica koja deli savete za uređenje i čišćenje kuće na TikToku.

@carolina.mccauley 🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips ♬ 1 step forward, 3 steps back - Olivia Rodrigo

Sve što treba da uradite jeste da komad aluminijske folije zgužvate u oblik loptice i ubacie ga u mašinu – odmah ćete videti razliku na suđu, posebno na metalnim loncima i priboru za jelo koji će izgledati kao novi jer će folija s njih ukloniti svu prljavštinu, piše Klix.ba.

Osim za mašinu za suđove, neki se na društvenim mrežama pominju i u delotvornost aluminijumske folije u veš mašini, a princip je isti: od folije oblikujte lopticu i ubacite je u bubanj – folija će vaš veš osloboditi statičkog elektriciteta i omekšati ga.

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram