Kultni kauč srpskog dizajnera košta 8.000 dolara i ultimativni je svetski hit, a ova devojka ga je našla na ulici

sofa
Foto: Printscreen/TikTok/yafavv.mandaa

Mlada Amanda je na ulici videla odbačenu sofu i rešila da je uzme jer je uvidela da je to skupoceni komad sa potpisom poznatog dizajnera.

Jedna influenserka dobila je neverovatnih 125 miliona pregleda za video koji je objavila na TikToku, a u kom pokazuje kako sa ulice u Njujorku uzima – kauč. Mlada Amanda u svom snimku kaže kako je naletela na odbačenu sofu i rešila da je uzme jer vredi – 8.000 dolara.

Dodaje i da je uz pomoć dečka i porodice dobro oprala ovaj komad nameštaja i uverila se da u njemu nema stenica pre nego što ga je unela u stan. Objasnila je i da je to uradila jer je u pitanju skupocen kultni komad.

Naime, Amanda veruje da je nabasala na originalnu sofu brenda Roche Bobois, a koju je dizajnirao Saša Lakić, dizajner srpskog porekla koji radi u Francuskoj i Luksemburgu.

I mada su pojedini posumnjali da je Amanda u pravu, ona je oduševljeno uzela takozvanu bubble sofu kojoj cena, u zavisnosti od modela i boje, ide i do 10.000 dolara.

Čuveni kauč od mehurića, koji je Saša Lakić dizajnirao 2014, prepoznatljiv je po mekim linijama, trodimenzionalnim presvlakama i živim bojama.

Njegov nameštaj inače oličava miks strogosti i senzualnosti, racionalnosti i strasti.

I otkad je Amanda pokupila ovu sofu sa ulice, pokrenulo se i pitanje uzimanja polovnog odbačenog nameštaja, što je česta praksa u zapadnim zemljama. Za neke je to i dalje veliki tabu, a za druge sjajna prilika da uštede i nameštaju daju novi život jer to su obično dobro očuvani komadi koje vlasnici jednostavno zamene novim.

Amanda je objasnila da je sofu pronašla ispred zgrade u kojoj žive bogataši.

„Bogati ljudi stalno izbacuju sav nameštaj jer svake druge godine dobijaju novi, tako da sam videla priliku i iskoristila je“, kazala je Amanda, ubeđena da je ovu sofu posebno vredelo uzeti sa ulice.

Taj model, koji je prvobitno dizajnirao Mario Belini, proteklih godina je postao pravi hit u uređenju enterijera, pa se čini da svaki influenser koji drži do sebe ima svoj komad.

View this post on Instagram

A post shared by B&B Italia (@bebitalia)

*

View this post on Instagram

A post shared by Archiving (@ie.seo)

*

View this post on Instagram

A post shared by 3FALKE (@3falke)

*

View this post on Instagram

A post shared by Paustian (@paustian_dk)

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram