Svi žele ovu mekanu fotelju koja je zavladala Instagramom

Foto: Shutterstock

Pa kako da je ne poželiš!?

Duo koji čine muž i žena, Šarlot i Angus, kreativci su iza Buchanan Studija – studija za dizajn enterijera koji je nedavno razbio Instagram lansiranjem svoje već kultne „Studio fotelje“.

Volimo njihovu estetiku zbog smele upotrebe boja i dezena, u kombinaciji sa nežnim cvetovima – pomislite na retro 70-ih u kombinaciji sa pravim dodirom čvrstog tekstila. Oni su pričali o tome kako umetnost igra ulogu u njihovoj praksi, nekim od njihovih istaknutih projekata i šta se spremaju u svom studiju.

Ova fotelja može se pronaći na njihovom sajtu po ceni od 2.795 funti, odnosno nešto više od 378.000 dinara.

Kako ste se upoznali i kako je nastao Buchanan Studio?

Angus – „Moje iskustvo je u scenografiji, počeo sam da radim za Maria Testina još u školi, a zatim proveo mnogo godina radeći sa renomiranim scenografom Majklom Hauelsom. Uvek sam govorio da je ovo bio moj „univerzitet“, toliko sam naučio sa Majklom i na kraju postao njegov umetnički direktor. Radili smo širom sveta na setovima za sve vrste neverovatnih brendova i pojedinaca, od Dior couture revija u Parizu, do prodavnica Comme des Garcons u Toiku, i editorijala za Vogue, Harpers i Vanity Fair.

Sve više su me tražili da pomognem u unutrašnjim projektima i došlo je do tačke u kojoj sam se osećao preplavljeno. Šarlot, koja je svoju dosadašnju karijeru provela radeći sa brendovima i talentima pregovarajući o partnerstvima i ulaganjima u kapital, napustila je posao i pridružila mi se da bismo izgradili Studio. Sada imamo mali, ali veoma talentovan tim dizajnera istomišljenika koji nam omogućava da preuzmemo razne kreativne projekte, ali sa glavnim fokusom na dizajn enterijera”, istakao je dizajner.

Kako umetnost utiče na vaš rad?

„Kao dizajneri, volimo da dozvoljavamo sobama da se razvijaju, tako da u okviru naših dizajna pokušavamo da izgradimo čvrste osnove prostorija koje će omogućiti da se nameštaj kreće po kući i da se periodično menja. Imamo sličan etos prema umetnosti, iako određene prostorije mogu biti definisane umetničkim delom – a određeno delo može na kraju biti polazna tačka koja diktira ostatak sobe. Međutim, takođe volimo da dozvolimo umetnosti da se kreće i menja s vremena na vreme. Često koristimo šine za slike u objektima tako da se umetnost može lako pomerati bez ostavljanja rupa u svim zidovima!”

Koji aspekt vašeg rada vam omogućava da budete najkreativniji?

„Projekti i događaji komercijalnih restorana su uvek zaista uzbudljiva prilika da se isprobaju nove ideje, međutim, mi smo srećni što imamo avanturističke klijente privatno koji su često i sami kreativci, pa su i naši rezidencijalni projekti podjednako uzbudljivi.”

Koji je vaš omiljeni projekat na kojem ste ikada radili?

„Jednom smo dizajnirali petodnevni privatni događaj u Indiji, uključujući sve elemente od kostima gostiju do ogromne balske dvorane na otvorenom iz 1930-ih koju smo izgradili za taj događaj.”

Šta vas uzbuđuje u budućnosti?

„Imamo mnogo stvari u pripremi zbog kojih smo zaista uzbuđeni, uključujući neke uzbudljive saradnje i neke sjajne nove projekte. Kasnije ove godine otvorićemo svoja vrata po prvi put sa izložbenim prostorom u kojem će biti prikazano mnogo novih komada nameštaja koje smo dizajnirali, a koji će uskoro biti lansirani, kao i mala kolekcija starinskih komada koja se razvija”, odgovara Angus, a piše PartnershipEdition.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram