Kreativni načini da sakrijete stare i ružne radijatore

Dom i dizajn 23. sep 202113:44 > 13:47
radijatore
Kreativni načini da sakrijete radijatore, Foto: C. DE CHABANEIX / Photononstop / Profimedia

Ako imate volje, postoji i način da svaki kutak vašeg doma bude tip-top. Ali šta da radite sa starim i ružnim radijatorima u stanu? Otkrivamo nekoliko ideja kako da ih stilski prikrijete.

Postoje neke stvari u kući s kojima jednostavno morate naučiti živeti, poput dosadnog ukućana ili glomaznih radijatora (osim ako ne želite novi stan ili skupu obnovu). Danas smo usresređeni na rešenja za ovo drugo, budući da je prikrivanje vašeg radijatora daleko lakša prepreka za rešavanje od manje idealnog cimera. Pronašli smo mnogo ideja i primera prekrivenih radijatora koji odgovaraju različitim ukusima i potrebama života, piše Jutarnji.hr.

Napravite orman

Jedan od najuobičajenijih načina za skrivanje radijatora je da napravite ormarić preko njega. Na raspolaganju su vam bezbrojne opcije, sve zavisi od vaše želje kakav efekat želite postići i želite li ipak taj deo istaći ili ga sakriti.

Razmišljajte strateški

U ovom kupatilu koje je dizajnirala Elizaber Roberts Architecture & Design, radijator zauzima prilično veliki deo zida. Kupatilo je tada strateški postavljeno tako da većinu njegove površine pokriva vodoravna kada. I umesto da ga obojite u belo kako biste ga stopili sa zidom, slobodno mu dajte drugačiju nijansu tako da izgleda zanimljivije.

Uklopite ga u dizajn

U ovom prostoru dizajniranom od deVol Kitchens, radijator je u potpunosti uklopljen u dizajn, a ne skriven.

Svojom bojom se savršeno uklapa u stil kuhinjskih ormarića, te zahvaljujući malim detaljima poput bronzanih ventila čak i sam postaje dekoracija.

Naslonite slike na njega

Izvrsno privremeno rešenje kada ne želite skretati veću pažnju na divovski radijator? Jednostavno postavite umetnička dela na njega. Zatim, kad želite punu toplotu usred zime, jednostavno sliku možete pomeriti u stranu.

Okružite ga s biljkama i ukrasima

Bez previše muke sakrijte radijator tako da ga okružite biljkama ili ukrasnim detaljima. Ako se potrudite i izaberete dovoljno zanimljive detalje vaš radijator će ostati neprimetan.

Sakrijte ga među nameštaj

U ovom slučaju radijator je ostavljen u svom izvornom obliku, ali je sakriven nameštajem. Osim što se odvraća pažnju od radijatora dobila se i velika ušteda prostora te stilska vrednost celog dela.

Napravite policu

Ova polica, odnosno uski stolić nudi dodatni bonus u obliku površine na koju možete odlagati biljke ili dekor. Ovo je izvrsno rešenje kada je površina za skladištenje mala i kada radijator isključuje mogućnost ugradnje ormarića.

Odvratite pažnju

Obojite radijator u istu boju kao i zidove ili pak napravite potpuno novu kreativnu umetničku instalaciju te prekrijte radijator njome. Ovim postupkom ćete u potpunosti eliminisati ružni izgled radijatora.

Napravite stilski kutak

Iako je prvenstveno želja da se radijator ukloni iz vidnog polja to može biti inspiracija da stvorite poseban deo dajući mu unikatan izgled, a jednako tako i dodatnu funkciju.

***

Bonus video: Skriveni troškovi na odmoru – Sve zamke All Inclusive-a

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram