Kažu da je ovo najlepše mesto za venčanja na svetu

Foto: Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada zamišljamo bajkovito venčanje, u glavi nam se ređaju baš slike ove fantazije u Provansi.

Ova čarobna zelena oaza s bazenom u koji želite odmah da uskočite, deo je veličanstvenog imanja Château de Sannes, osnovanog u Luberonu, brežuljkastom masivu u središnjem delu Provanse, udaljenom svega 50 minuta vožnje od Marseja.

Sa svojih 88 hektara površine ovde se nalazi nekoliko istorijskih kuća koje datiraju još iz 17. veka, zatim sopstveni vinograd, farma maslina, polje lavande i tartufa, čineći ovo imanje gotovo nestvarno lepim i savršeno uklopljenim u okolinu navodi Grazia.hr.

Baš ovde su mnogi parovi odlučili da kažu sudbonosno DA i zato je lokacija jedna od najlepših svetskih za venčanja na svetu.

Imanje raspolaže s nekoliko kuća preuređenih za boravak od kojih je najimpresivnija kuća s osam luksuznih soba. Na imanju se nalazi i kapelica, tako da gosti zaista nemaju potrebe da idu bilo gde drugde kada odluče proslaviti najlepše trenutke baš ovde.

Vrtovi puni cveća, bazeni s vodom, uređene staze, „divlje“ šume, vrt u francuskom stilu, doline, livade, ribnjaci, vinove loze, polja maslina, vrtni zidovi prekriveni cvećem i voćkama, od pažljivo izrezanih do potpuno divljih…

The Sannes vrt stvara ravnotežu između uma i osećanja.

A ova uzbudljiva preduzetnička avantura na granici Provanse i doline Rone započela je pre dve godine. Ambicija vlasnika je bila da istakne lokalnu baštinu, poštujući prirodu (vinariju su pretvorili u organsku poljoprivredu za berbu 2020.) u predivnoj regiji punoj istorije.

Takođe, proizvode i domaće maslinovo ulje, kao i mirisna ulja i parfeme, a sve koristeći se biodinamičkim poljoprivrednim procesima.

„Od 2017. Pjer Gataz nam je pružio podsticaj da iz korena promenimo našu praksu uzgoja i zaštite za našu lozu i našu zemlju. Sve što radimo uključuje razumevanje i poštovanje ravnoteže između vinove loze, biljaka, drveća, zemlje i okoline“ rekli su vlasnici imanja koji se trude u svim smerovima da održe ovo jedinstveno mesto za opuštanje, odmor, uživanje u hrani i piću, što ujedno najbolje oslikava značenje reči hedonizam.

***

Bonus video: Luvr – najveći muzej na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram