Kako da kupatilo pretvorite u svoju spa oazu

kupatilo
Foto: Alexander Sorokopud / Alamy / Alamy / Profimedia

U trenucima kada želite da se opustite, spa centar je idealno mesto. Ali odlazak u njega nije uvek izvodljiv, pa je dobro znati uz koje trikove ćete svoje kupatilo pretvoriti u pravu relaks oazu.

Odaberite suptilne tonove

Za spa je karakteristično da odiše mirnom i spokojnom atmosferom, zbog čega je važno da u vašem kupatilu boje pločica, poda i zidova pomažu u tome da se opustite. Zbog toga će siva, plava, bež i bela biti sjajan izbor.

Unesite biljke

Razna istraživanja su pokazala da provođenje vremena u prirodi ima umirujuć efekat na pshihu. Upravo taj isti efekat treba postignuti i u kupatilu, pa ga stoga ispunite manjim i većim biljkama u saksijama.

Koristite prirodne materijale

Drvo, metal, staklo, keramika – to su pravi materijali za kupatilo. Oni će omogućiti kvalitet, udobnost i dugotrajnost, pa tako i prijatan osećaj svaki put kad se nađete u ovoj prostoriji. Reciklirani materijali takođe su dobrodošli, piše City Magazine.

Iskoristite vintidž komade

Nikako ne odbacujte retro komade namaštaja, antikvitete i slične starudije, već ih sredite i postavite u kupatilo. To mogu biti ćilim, ormarić, slika, lampa, vaza, stolica, ogledalo, poslužavnik…

Uklopite detalje

Jedna od karakteristika vezana za spa, jeste ta da nema haosa i kolizije u dizajnu. To se najbolje vidi po detaljima, o kojima i vi treba da razmišljate. Slavina, ručka na ormanu, mesto za peškir… sve je veoma važno.

BONUS VIDEO: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram