Ilustracije iz Srbije koje savršeno legnu u svaki enterijer

Foto: Tereza Ivanović

Ako volite kreativne i vizuelno atraktivne ilustracije sigurno ste na društvenim mrežama naleteli na radove domaćih umetnica koji su idealni za oplemenjivanje svakog enterijera.

Instagram je postao prava mala berza za najrazličitije proizvode, ali i svojevrsna umetnička galerija.

Izdvojili smo radove ilustratorki sa ove društvene koji će se isticati u vašem domu, oraspoložiće vas i osnažiti.

Originalne crteže u nežnim pastelnim bojama kreira Marija Kosić sa profila @dobre_brlje. Rađeni kao linorezi, u nekoliko dimenzija, ovi nežni radovi koštaju između 2.000 i 3.000 dinara.

Brend Lovers.rs iza čijeg imena i ideje stoji Marija Strainjić nudi postere koji su sinonim za nežnost i bliskost. Idealni da ih postavite iznad kreveta kako bi vas stalno podsećali na neprocenjivost ljubavi. Trenutne cene kreću se između 1.000 i 2.000 dinara.

Grafička dizajnerka Tijana Tripković kreira ilustracije na kojima su glavni junaci žene. Simbolišu ljubav prema svom telu i podsećaju na to koliko različitosti među ženama jesu njihova najveća moć. Prosečna cena ilustracije je oko 50 evra.

Umetnica Jasna Đurić poznatija kao Maple things stvara ilustracije koje opisuju svakodnevicu, a sa njenim radovima mnogi se poistovećuju. U vašem domu izgledaće upečatljivo i ostaviće utisak na vaše goste i prijatelje. Printovi su dostupni sa ramom ili bez i koštaju oko 1.500 dinara.

Ako vam je potrebno malo inspiracije, posteri Tereze Ivanović prava su stvar za vaš dom. Njen brend Wall notion prepoznatljiv je po afirmativnim i simpatičnim porukama, a posteri koštaju oko 2.000 dinara.

Bonus video: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram