Grčke kuće stopljene s prirodom su pravi mediteranski san

Foto : Remy Musser / Alamy / Alamy / Profimedia

Grčka - definicija savršenog odmora.

Grčka je poznata širom sveta kao divna turistička destinacija i kao gostoprimljivo mesto za odmor. Takođe ima karakterističan arhitektonski stil sa mnogim građevinama koje su definisane svetlom paletom boja i upotrebom prirodnih materijala i završnih obrada.

Prikazaćemo vam najlepša izdanja koja su oličenje grčke arhitekture.

Prva na koju ćemo se osvrnuti je prelepa rezidencija koja se u Livadiji. Kuća je završena 2019. godine i ima površinu veću od 216 kvadratnih metara. Unutra ima veoma prozračan i prostran ambijent, posebno u zajedničkim prostorijama koje imaju direktan pristup natkrivenoj terasi i svim spoljnim prostorima izvan toga.

Kuća je građena od puno prirodnih materijala, posebno kamena, samim tim, se uklapa u pejzaž i daje joj vrlo autentičan izgled.

The Secret garden House je šarmantna letnja kuća koja se nalazi u regionu Paros u Grčkoj. Napravljena je tako da bude u savršenoj sinhronizaciji sa pejzažom oko nje. Da bi se to postiglo, ugrađeni su određeni elementi pejzaža u stvarnu strukturu i dizajn kuće.

Ovo je takođe veoma moderna rezidencija i to se najbolje vidi iznutra. Unutrašnji prostori su veoma otvoreni, prozračni i čisti, sa minimalističkim nameštajem i zaista lepom paletom crnih i neutralnih boja sa povremenim smelim akcenitima.

Ovde se prelepi bazen sa beskonačnim ivicama može koristiti kao savršeno mesto za divljenje prekrasnim pogledima.

Vila Mandra je prelepa kuća za odmor na Mikonosu. Izgrađena je na otvorenom mestu sa savršenim pogledom na more i uspostavlja jaku vezu sa pejzažom oko sebe. Kuća služi kao utočište za porodicu i prijatelje koji vole da uživaju u miru koji ih okružuje.

Način na koji je projektovana i izgrađena, podstiče ljude na provode mnogo vremena napolju tokom dana.

Kada razmišljamo o grčkoj arhitekturi, zamišljamo super bele i čiste strukture koje izgledaju kao da su napravljene od krede. Ova kuća sa Antiparosa je dobar prikaz toga. Kuća je prilagođena ovoj izazovnoj i jedinstvenoj topografiji i izgrađena je na dva nivoa koji su međusobno povezani. Sobe imaju lak pristup spoljašnjosti i uokviruju prelep pogled na more.

Još jedna kuća sa veoma svetlom paletom boja je ova na Mikonosu koja ima strukturu staru 30 godina. Kao i većina drugih grčkih vikendica, ima pogled na more.

Glavni cilj renoviranja nije bio da se potpuno promeni estetika kuće već da se naprave male promene koje imaju veliki uticaj na to kako ovo mesto izgleda. Veči deo kuće je ostao isti, ali su određeni elementi i karakteristike prošireni.

 

Bonus video: Skriveni troškovi na odmoru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram