Dekor stana na Novom Beogradu je skandi praznična čarolija

Foto:Privatna arhiva

Da li ste već ukrasili vaš dom? Ukoliko volite svedenost, minimalizam i nordijske trendove, lepa inspiracija će vam biti stan na Novom Beogradu.

Morski stan Rozalije Obajdin mogao bi biti u Skandinaviji, ali se ipak nalazi u srpskoj prestonici.

U prostoru su na elegantan način kombinovali svetli i hladni tonovi, a novogodišnji dekor prati takav stil.

Ukoliko volite minimalizam, a oduševljavaju vas nordijski trendovi u dizajnu enterijera, možda je ovo pravac koji može da vas inspiriše.

Centralni deo svake novogodišnje postave naravno je jelka. Rozalija je odabrala ukrase u zemljanim tonovima, uz suptilne dodatke srebra i zlata, kao i nezaobilaznu plavu boju.

Foto: Rozalija Obajdin

Ističu se i tračice koje izgledaju nežno i elegantno.

Foto: Rozalija Obajdin

„Ukrase za jelku skupljam tokom godina ili pravim sama. Međutim teško je bilo pronaći kugle i ostale detalje u teget boji. One koje sam našla su bili iz Jumbo ili iz nekih manjih prodavnica sa dekoracijom za dom. S obzirom na to da me skandinavski stil dosta privlači i da često težim tim hladnijim nijansama, pronašla sam i neke detalje za novogodišnju dekoraciju u Jysk i Ikea“, rekla je za naš portal Rozalija.

Foto: Rozalija Obajdin
Foto: Rozalija Obajdin

Ukrasi geometrijskih oblika mogu doneti posebnu čaroliju, a praznična trpeza zablistaće uz venčić.

Foto: Rozalija Obajdin
Foto: Rozalija Obajdin

Omiljene kutke u stanu popunite sitnicama koje će šarmirati vaše goste.

Foto: Rozalija Obajdin
Foto: Rozalija Obajdin

A lepa praznična tradicija, ali i zabava, može vam biti zaboravljeno slanje čestitka dragim osobama. Rozalija svoje pravi sama.

„Čestitke već nekoliko godina pravim sama i šaljem prijateljima i rodbini u inostranstvo. U našoj online enterijer zajednici ima jako puno kreativnih ljudi i nekako inspirišemo jedni druge našim uradi sam projektima. Tako su nastale i moje kućice od kartona, ukrasi od rolne toalet papira, oslikavanje prozora markerom za stalko i mnogo drugih ideja za ovu sezonu“, rekla je.

Foto: Rozalija Obajdin

Ne zaboravite da iscrtate prozore – upotpuniće razdraganu atmosferu u vašem domu.

Foto: Rozalija Obajdin

Rozalija nam je otkrila i smernice koje će vam sigurno pomoći u dekorisanju.

„Ja bih posavetovala da uvek budete svoji jer jedino tako će vaš dom vama izgledati posebno i imati taj osećaj ušuškanosti. Mislim da kada se radi o prazničnoj dekoraciji, sve je dozvoljeno i nema pravila, jer to je vreme za ljubav i radost. Najvažnije je da vaš dom vama donosi osmeh na lice“, poručuje.

***

Bonus video: Luvr – najveći muzej na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram