Da li je ovo najlepši ofis u Evropi?

Dom i dizajn 24. sep 202115:18 > 16:28
Ofis u šumi
Foto: Iwan Baan / / SWNS / Profimedia

Ovaj radni prostor se sastoji od samo jedne prostorije od 72 kvadratna metra, koja je delimično prekrivena providnim zidom.

Španska arhitektonska firma SelgasCano potpisuje nekoliko zanimljivih projekata širom sveta – od dvorana Auditorio de Badajoz, Auditorio El Batel Cartagena i Auditorio de Plasencia u Španiji, preko co-working zgrada u Londonu, Portugalu i Los Anđelesu do škole i centra za vakcinaciju u Africi.

Ofis u šumi

Foto: – / Wenn / ProfimediaNajposećeniji projekat, ipak, je njihov arhitektonski ofis usred šume, odnosno blizu Madrida koji je izgrađen još 2008. godine. Hoze Selgas i Luča Kano osmislili su radni prostor dug 18 metara, širok oko četiri metra, a visok oko 2,5 metara, piše Pun kufer.

Sastoji se od samo jedne prostorije od 72 kvadratna metra koja je delimično prekrivena prozirnim zidom.

Tačnije, zidovi su na jednoj strani napravljeni od 11 centimetara debelog fiberglasa i pružaju spektakularni pogled s radnog mesta na okolinu.

Zaposlenima se, zato, čini kao da rade iz same šume.

Ofis u šumi
Foto: Iwan Baan / / SWNS / Profimedia

Stolovi su ipak sklonjeni s direktnog sunca i omogućavaju normalan rad tokom celog dana. Deo objekta je ukopan 1,2 metara pod zemlju zbog čega ofis ostaje dobro klimatizovan i tokom najtoplijih španskih leta.

Ofis u šumi
Foto: – / Wenn / Profimedia

 

Šumski ofis

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram