Boje zidova zbog kojih će vaš dom izgledati jeftino

Foto:Shutterstock

Dizajnerka enterijera savetuje koje boje boje bi trebalo izbegavati prilikom krečenja kuće!

Dizajnerka enterijera Zoi Voren navela je pet boja za vaš dom koje treba izbegavati u širokom luku, piše TheSun.

Zagasita nijansa zelene 

Društvene mreže su potpuno poludele za zelenim tonovima, ali bez obzira na to postoje određene nijanse ove boje koje treba izbegavati.

Tamna i zagasita zelena nije dobar izbor, prema Voren.

„Takve boje nastoje da se suviše uklope u okolinu i zapravo da obrati pažnju na vaš dom i da se doživi u pravom svetlu“, kaže ona.

Ako ste ipak ljubitelj ove boje, najbolje bi bilo da je u svoj dom uključite tako što ćete uneti neke zelene predmete i biljke koje čine da vaša kuća izgleda prirodnije i svetlije.

Tamno braon

Ljudi ovu boju često povezuju sa zemljom, a u vašem domu ona će se stopiti sa izgledom nameštaja i tako će ceo prostor imati „pohaban“ izgled.

Ukoliko volite zemljane tonove, braon boja jeste dobar izbor, ali svetlije nijanse koje lako kombinuju, a posebno daju dobar izgled kada su kombinaciji sa svetlo sivom.

Jarko zelena

Isto kao i tamno zelena, njena sestra bliznakinja sa drugog kraja spektra ove boje takođe nije dobar izbor, kaže Voren.

„Neon boje imaju tendenciju da suviše odskaču, takođe postoji mala verovatnoća da će se uklopiti sa vašim nameštajem, biće u prevelikom kontrastu“, rekla je.

Za one koji bi ipak želeli da u svoj dom unesu jarko zelenu, Zoi savetuje da odaberu neku od svetlijih nijansa ove boje i da za nju namene samo jedan zid, po mogućstvu onaj koji prvi ugledate kada uđete u prostoriju.

Jarko žuta

Jedni je obožavaju, drugi ne podnose. Žuta je u dizajnu enterijera uvek bila polje sukoba mišljenja, tako da ju je najbolje izbegavati.

Iako deluje veselo, ima tendenciju da na ljudsko oko deluje preplavljujuće – zato je bolje odlučiti se za neke pastelne varijante ove boje, koje se lakše uklapaju u dom.

Takođe, Zoi kaže da je najbolje odabrati oker varijantu, koja se fantastično kombinuje sa belom.

Crna

Isto kao i žuta, crna je „bojno polja“ u dizajnu enterijera.

Ali ako vidite crnu kao nezamenljivi pečat u vašem domu, treba da je u prostor implementirate u malim količinama.

***

Bonus video: Luvr – najveći muzej na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram