Boje za zidove koje su hit za jesen 2021.

boje za zidove
Foto: Iurii Kuznetsov / Alamy / Alamy / Profimedia

Šta kod da želite da promenite u svom domu, najbolje ćete to učiniti ako promenite boju na zidovima. A ako ne znate odakle da krenete, poslušajte savete stručnjaka.

Dizajneri enterijera za jesen i zimu koja je pred nama kao trend stavljaju neobične kombinacije boja, koje su prilično odvažne i misteriozne, a razbiće svaki dosadan enterijer. Naravno, ne morate odmah sve zidove obojiti u sivo, ali svakako kombinujte razne tehnike i boje, sjaj i mat, zavisno od toga koju prostoriju uređujete. Na sajtu Journal.hr izdvajaju osam boja za zidove koje su apsolutni su hit i među njima ćete verovatno pronaći inspiraciju i za svoj dom.

Tamnosiva

Siva je poslednjih nekoliko godina veliki hit u enterijerima, ali često eksperimentišemo sa svetlijim nijansama. Ipak one tamnije (dark gray) sjajno se mogu uklopiti u enterijer, a ako se hrabro odvažite, rezultati mogu biti zapanjujući. Tamnosive zidove kombinujte s belima za bolji kontrastni efekat.

Svetlosiva

Nijansa barnwood gray je ona koju možemo videti na starim drvenim kućama kada je vreme drvetu već učinilo svoje. Izlizane od vremenskih (ne)prilika, drvene daske dobiju svetliju boju, sivkastu, pomalo sedu. Upravo ta nijansa biće veliki hit ove jeseni. Kombinujte je u svojoj spavaćoj sobi ili hodniku za potpuni smirujuć efekat.

Plavosiva

Inchyra Blue nijansa je plavosive boje koja odaje pomalo romantičan utisak. Možete da je stavite u sve prostorije, a posebno dobro će izgledati u malim kupatilima.

Svetloplava

Jedna od nijansi plave koja takođe u sebi ima sive tonove, intense blue, savršeno će se uklopiti u prostoriju u vašem domu koju ste pretvorili u kancelariju. Iako na prvi pogled izgleda tamno i mračno, otvoriće prostor, a slikom ili zanimljivim detaljem u boji na vašem zidu stvorićete ugođaj mini art galerije.

Neutralni tonovi plave, sive i zelene

Svaka od ove tri boje mešanjem s belom postići će svetliju nijansu koja može biti u apsolutno svakom delu vašeg doma i razbiće upravo te tamnije tonove, koji su očigledno veliki trend. Poigrajte se kombinacijama i ne brinite – sve su to boje istog tona, tako da nećete postići eklektični kontraefekat.

Crno-braon

Black-brown boja mogla bi se dobro uklopiti u vašu spavaću sobu. Ako vam je soba mesto za odmor i želite da stvorite svoju oazu daleko od svih, obojte barem jedan zid u ovu boju. Dobićete utisak luksuznog penthausa jer dizajneri upravo tu najčešće smeju da se poigravaju tamnijim bojama.

Svetlozelena

Fresh green nijanse idealne su za gotovo svaku prostoriju. Uneće mir i zen momenat, a u kombinaciji s dnevnim svetlom i lampama stvoriće pravi osećaj svežine. Fresh green boju možete kombinovati s jačim tonovima poput senf žute ili koralno crvene, za jači efekat, ako se, recimo, radi o dnevnoj sobi ili kuhinji.

Jaka zelena

Intense green boja zaista je za one odvažne, ali je apsolutni hit i s njom nećete pogrešiti kako god da je upotrebite. Ona je definitivno otkriće i favorit za nadolazeću sezonu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: KRUŽNE ZGRADE