Nešto nije u redu s večernjim haljinama Mostre

Venecija, filmski festival u Veneciji
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI/CLAUDIO ONORATI/Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Alberto Terenghi/Venice2021 / IP / IPA / Profimedia

Svako ko je naručivao odeću preko interneta nekad se suočio sa situacijom gde komad sa slike baš i ne stoji kako bi trebalo. Fali jedna naramenica, traka koja bi trebalo da prekriva grudi pada do struka, puf efekat se gubi pod zarozanim slojevima materijala... I obično je sve što možete da uradite da se fotkate i napravite mim "šta sam naručila, a šta sam dobila", pa da se bar nasmejete svojoj nesreći. Ili da pogledate neke od večernjih toaleta s crvenog tepiha Mostre, pa da shvatite da i niste toliko loše prošli.

Venecija je ovih dana u svečanom izdanju, zvezde paradiraju u svojim raskošnim haljinama, a modni kritičari iz večeri u veče proglašavaju favorite i promašaje. Negde između, nalazi se i mnogo onih koji su pokušali da iznesu neke smelije kreacije, ali… Jednostavno nešto ne stoji kako bi trebalo.

Glumica Salome Devils je, na primer, možda mislila da će napraviti bum u „goloj“ haljini, ali deluje kao hodajuća improvizacija sa tim zlatnim resicama i vezom koji podseća na starinske zavese, sa prekratkim rukavima i previsokim pojasom haljine koja možda dosta otkriva, ali i izobličava žensku figuru.

Venecija, filmski festival u Veneciji, film
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Slična je situacija i sa „čupavom“ haljinom Sintije Erivo, u kojoj kao da nema struk.

Venecija, filmski festival u Veneciji, film
Foto: TANJUG/Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Pevačica Katerina Lali kao da je naručila modernu venčanicu preko neta za iznenađujuće male pare, pa tek kad joj je stigla shvatila da cvetići s gornjeg dela i resice s donjeg nisu čak ni iste boje.

Venecija, filmski festival u Veneciji, film
Foto: Alberto Terenghi/Venice2021 / IP / IPA / Profimedia

Haljina francuske glumice Klotilde Kuro je verovatno samo na lutki delovala kao crno-bela elegancija – na telu izgleda poput finijeg peškira lako privezanog preko kupaćeg kostima.

Venecija, filmski festival u Veneciji, film
Foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia

 

Mini haljina rediteljke Ane Lili Amirpur bojom privlači pažnju u trenutku, moderna je i efektna, ali – kao da je gornji deo ostao zgužvan od pranja. Ili su to karneri?

Venecija, filmski festival u Veneciji, film
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

„Rasprodaja: crna i bela haljina na šljokice – po ceni jedne“, da li ste nekad naseli na takvu ponudu? Tad ste verovatno i dobili ovako nešto.

Venecija, filmski festival u Veneciji, film
Foto: Alberto Terenghi/Venice2021 / IP / PA Images / Profimedia

 

***

Bonus video: MODNI TRIKOVI SA NEDELJE MODE U PARIZU

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram