Ako u kući nemate mesta za novogodišnju jelku – ovo su impresivne zamene

Foto: Shutterstock

Kreativno i zabavno.

Ponekad tradicionalna novogodišnja dekoracija jednostavno nije na vašoj listi.
Možda i niste zaljubljeni u padanje borovih iglica, nemate prostora za odlaganje veštačke jelke ili samo želite da isprobate nešto drugo zabavno i novo.

Uz malo kreativnosti, uvek možete stvoriti dekoraciju lepu poput jelke, a ove ideje pomažu i u širenju prazničnog suha i raspoloženja

Kaktus kao jelka

View this post on Instagram

A post shared by Hey Wanderer (@heywanderer)

Bio mali ili veliki, okićeni kaktus bi mogao da posluži kao jelka. Dobar je štos.

Zidna jelka

Zidna instalacija koja imitira izgled jelke, osim što predstavlja idealnu alternativu, daje originalnu notu prazničnom uređenju doma.

Foto: Shutterstock

Plafonska jelka

Ova jelka visi sa plafona, što je čini idealnim načinom za izlaganje ukrasa i njihovo držanje podalje od kućnih ljubimaca ili znatiželjne jece. Upotrebite komade jelke u obliku prstena različitih veličina ili vence ako želite tradicionalniji izgled. Koristite traku ili konac da povežete krugove od najmanjeg do najvećeg kako biste stvorili oblik jelke. Ukrasi se mogu vezati za drvene prstene ili zakačiti kroz probušene rupe.

Jelka od šišarki

Treba vam stiropor u obliku kupe, nekoliko šišarki i suvog voća, kao i malo lepka sve je što vam treba da napravite ovu rustčnu božićnu jelku.

Jelka od kutija za poklone

Složite lepo zamotane poklone (ili velike prazne kutije) u obliku jelke. Smeđi papir i konopac ovakvu vrstu drvca čine pristupačnom opcijom.

Jelka od knjiga

View this post on Instagram

A post shared by Andreea (@abookworldofmyown)

Sve što vam treba jeste nekoliko knjiga i venac ili lampice da napravite ovo šarmantno božićno drvce.

Jelka od letvica

Za ovo kreativnu božićnu jelku upotrebite komade drveta, sastavite ih i ukrasite njegove grančice.

Etažer kao božićna jelka

View this post on Instagram

A post shared by Janet (@fiesta.etc)

Umesto da stavljate slatkiše i poslastice na svoj omiljeni poslušavnik na više nivoa, napunite ga lepim božićnim ukrasima poput mini jelki i prigodnih figurica.

Jelka od merdevina

Za minimalističku jelku skandinavske estetike prislonite drvene merdevine na zid i ukrasite ih po želji. Ako vam nedostaje miris pravog bora, umešajte nekoliko grančica u venac kako biste prostoriju ispunili poznatom aromom.

Minijaturna jelka

Čak i ako nemate mesta za tradicionalnu jelku, možete dobiti isti izgled manjih razmera. Umesto jelke standardne visine, odaberite manju, a umesto tipičnog stalka za jelku, upotrebite ukrasnu metalnu žardinijeru uz minimalne ukrase.

Jelka od grančica

View this post on Instagram

A post shared by marta (@marta_elizabeth)

Grane različitih veličina nanižu se i povežu užetom, a na njih se vešaju ukrasi. „Stablo“ na vrhu ukrasite rustičnom zvezdom, piše tportal.hr.

Foto: Shutterstock

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram