Žene sve više žele da budu „kul tetke“ umesto da imaju svoju decu

Foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Ovo je nova "najlepša uloga žene".

„Najverovatnije nikad neću biti majka. Ali, znate šta ću da budem? Kul, singl bogata tetka koja izgleda mladoliko i ima drugu kuću u Italiji“, kaže jedna devojka u videu koja je postao viralan na TikToku.

Oko mene je mnogo žena koje se zadovoljavaju ulogom „kul tetke“ deci svoje braće ili sestara i nemaju želju da imaju svoju decu. A oko vas? Uloga „kul tetke“ kao da je postala trend u svetu, ali i kod nas.

@peytondkleinn my dream #fyp #foryou #MakeMomEpic #milf #coolaunt #italy ♬ Main Titles (Charlie and the Chocolate Factory) - Danny Elfman

Na ovaj način ove žene zadovoljavaju svoju potrebu za druženjem sa decom, ali sa druge strane zadržavaju svoju nezavisnost i način života.

@wreckitren98 #auntielife #hotaunt ♬ Bongo cha-cha-cha - Remastered - Caterina Valente

Posvećene su karijeri, ulaganju u nekretnine, kupovini novog automobila, odmorima sa partnerom, putovanjima svih vrsta, modi i mnogim drugim stvarima koje većini mama nisu u tolikoj meri slobodno dostupne.

Foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

I, naravno, kada su slobodne, vreme provode sa svojim sestrićima, ispunjava ih njihova energija i ljubav i troše novac na njih.

Na izbor života bez dece često utiče i finansijska situacija, pa neke žene smatraju da ne mogu sebi da priušte da imaju decu, druge žele da iskoriste prilike koje možda neće imati sa 50 godina i da iskoriste vreme za stvaranje bogatstva.

@kelseywilliams60 Holidays are coming up so we getting ready for this famous question #aunt #auntielife #boyaunt #fy #fyp #foryou #foryourpage #love #toocute #single ♬ original sound - TeeMoneyyyyy93

Uz to, ovakav način života podrazumeva više sna i čist dom.

Na TikToku postoji čitav pokret pod haštagom #auntielife, gde žene koje nemaju svoju decu pokazuju kako izgleda njihov život, kako uživaju u bezbrižnosti dok ljubav crpe od svojih sestrića.

@hannah.montoya my life goal #pov #comedy ♬ Deceptacon - Thisisnotarlynn

One naglašavaju da vole svoj život onakav kakav jeste, da žele da imaju slobodu da slede svoje strasti u životu i da imaju vremena za sebe.

To što imaju sestriće pruža im ono najbolje iz oba sveta – nezavisnost i porodicu.

„Obožavam ulogu tetke jer nemam obavezu da učim sestriće kako da budu dobri ljudi u ovom promenljivom i zastrašujućem svetu. Samo im pružam ljubav i dobijam je zauzvrat od njih. Jedva čekam da porastu i da počnu da mi se poveravaju da im dajem savete iz mojih iskustava, ali samo zato što to želim, ne zato što moram“, kaže jedna od tih žena, a prenosi crnobelo.

Pitanje koje se ovde postavlja je može li uloga tetke doneti u život onoliku dozu ljubavi, koliku donosi uloga majke, u slučaju kada je reč o ličnom izboru (a ne o nemogućnosti)?

***

Bonus video: Radmila Petrović o roditeljstvu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram