Zašto su osobe rođene u oktobru tako posebne

rođeni u oktobru
Foto: Konrad Bak / Alamy / Profimedia

Osobe rođene u oktobru vrlo su romantične, ali i vrlo odgovorni poslovni ljudi. Donosimo nekoliko zanimljivih činjenica o onima koji su rođeni u ovom mesecu.

Sportski su nastrojene

Kao i osobe rođene u septembru, osobe rođene u oktobru takođe su vrlo sportski tipovi. Naime, što je više majka tokom trudnoće izloženija letnjim sunčevim zracima, to će više pogodnosti vitamina D uticati na njeno još nerođeno dete. Upravo je jedna od tih pogodnosti rast kostiju i mišića, pišu na sajtu Zadovoljna.hr.

Njihov cvet rođenja je neven

Neven je biljka koja može narasti do 60 centimetara i koja je cenjena zbog svoje lekovite moći. Tako se neven često koristi za ublažavanje posekotina, opekotina, rana, pa čak i za ugriz ili ubod insekta.

Romantične su

Osobe rođene u oktobru vrlo su šarmantne, te su vrlo dobri romantični partneri. Njima vlada Venera, stoga stvaraju sklad i poznate su kao mirotvorci.

Poslovno su orijentisane

Marljive su i odlučne, te su vrlo poslovno orijentisane. Kada nešto započnu, to onda moraju i da dovrše.

Kamen rođenja opal i turmalin

Opal se često povezuje sa srećom. Ali prema legendi, oni koji nose opal, a nisu rođeni u oktobru snaći će nesreća. Za turmalin se pak smatra da štiti od loše energije i negativnih misli.

Harizmatične su

Osobe rođene u oktobru veoma su harizmatične. Svojim šarmantnim stavom sposobne su da osvoje svačije srce. Upravo zbog svoje harizme osobe rođene u oktobru veoma su popularne i svi žele da budu njihovi prijatelji.

Iskrene su i cene istinu

Osobe rođene u oktobru vrlo su iskrene i drže se istine. S njima ćete uvek znati na čemu ste i neće vas ogovarati iza leđa. Takođe, imaju takozvano šesto čulo za otkrivanje laži i nanjušiće ako prema njima niste iskreni. Budući da su uvek iskrene prema vama, jednaku dozu iskrenosti očekuju zauzvrat.

Kreativne su

Osobe rođene u oktobru kreativni su umovi. Njihova kreativnost veoma im je korisna u životu, posebno u radnom okruženju. Ta vrlina je razlog zbog koje su osobe rođene u 10. mesecu uspešne na području umetnosti i dizajna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život