Zašto je YOU51 drugačiji od svih drugih prenatalnih testova

prenatalni test
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Dva su razloga.

Prenatalno testiranje može pružiti dragocene informacije o zdravlju vaše bebe.

Trudnoća je vreme velikog iščekivanja – a ponekad i anksioznosti jer se mnoge trudnice brinu da li će se beba roditi zdrava. Vrlo važnu ulogu u svemu imaju testovi koji se rade u trudnoći. Zbog toga portal Zadovoljna, u saradnji sa partnerom YOU51, poklanja budućim mamama tri prenatalna testa. Sve što treba da uradite je da nam na mejl [email protected] pošaljete svoju priču o tome kako ste saznale da ste u drugom stanju, kako su to saopštile partneru i kakva je bila njegova reakcija. Redakcija će nagraditi tri najlepše priče. Na našem sajtu se možete podsetiti detaljnih pravila konkursa.

Zašto YOU51, a ne neki drugi test?

YOU51 prenatalni test analizira genetske informacije koje u vaš krvotok ulaze iz placente i daje definitivan rezultat da li plod pati od nekog genetskog sindroma. Takođe, ovaj vid testiranja štedi vreme koje je za trudnice dragoceno.

Online prenatalni test YOU51 za tebe znači sledeće:

* narudžbu završavaš online

* test plaćaš online, karticom, putem potpuno sigurnog servisa

* sve se završava online, što znači manje troškove za proizvođača, a i za tebe

* ne moraš da izađeš iz kuće do momenta vađenja krvi

* nema popunjavanja formulara i potpisivanja milion papira

* svu dodatnu komunikaciju i konsultacije obavljaš online putem tvog omiljenog kanala (email, Viber, WhatsApp, Messenger)

* test je online dostupan regionalno, u BIH, Srbiji i Hrvatskoj.

Sam test prikazuje određene hromozomske nepravilnosti koje bi mogle uticati na zdravlje i razvoj vaše bebe – poput trizomije 21 (Daunov sindrom), aneuploidije polnih hromozoma (nenormalni broj X ili Y hromozoma) i drugih sindroma – a može otkriti i da li nosite devojčicu ili dečaka.

Većina prenatalnih genetskih testova pokazuje samo veći ili manji rizik da fetus razvije određeni poremećaj ili bolest, ali ne mogu vam sa sigurnošću reći da li će se vaše dete roditi s tim. YOU51 daje definitivnan rezultat u formi postojanja ili nepostojanja sindroma. Po tome se YOU51 razlikuje od svih – ima veću stopu otkrivanja od skrininga i traži samo uzorak venske krvi majke.

Ovaj vid testiranja se može izvoditi počevši od 10. nedelje trudnoće, a daje vam rezultate obavljenog testa za samo jedan do pet radnih dana od prijema uzorka u laboratoriju. Pruža odgovore u terminima koje možete lako razumeti, s jasnim pozitivnim ili negativnim rezultatima, ali takođe vam daje mogućnost tumačenja rezultata i razgovora s genetičarima.

Da li spadate u kategoriju osetljivih trudnica koje bi obavezno trebalo da rade prenatalni test, možete se informisati na sajtu www.you51test.com.

U međuvremenu, očekujemo vaše lepe priče i jedva čekamo da vas obradujemo.

BONUS VIDEO: Jelena Đoković: Šta me je privuklo konceptu svesnog roditeljstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram