Zašto je Nikola Jokić najbolji tata na svetu

Foto: Justin Edmonds / Getty images / Profimedia

Ovi gestovi pokazuju da je pored najuspešnijeg košarkaša i sjajan tata.

Nikola Jokić je trenutno najuspešniji košarkaš o kom bruji ceo svet. Međutim, ono što su svi primetili je, da za njega, ipak postoji veća stvar od šampionskog podviga koji je napravio, a to je njegova porodica.

On je više puta isticao koliko mu je podrška porodice važna i pokazao da je kao tata veoma posvećen svojoj ćerkici Ognjeni.

Foto: Sandy / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jokić se nije odvajao od supruge Natalije i ćerkice, od momenta kada je osvojio titulu, a njegove fotografije sa Ognjenom su raznežile ceo svet.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš deluje kao da nikada nije bio srećniji, i uprkos profesionalnim uspesima, on i dalje stavlja porodicu u prvi plan.

Tako je pre tri dana došao zajedno sa svojom porodicom na paradu, a svoju ćerku je stavio pored pehara. Tokom parade Jokić se popeo sa ćerkom i saigračima na vatrogasni kamion koji je kružio ulicama Denvera. Scena koja je sve raznežila jeste kada je tata ćerki nameštao šnalicu na kosi.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Trenutak između tate i ćerke koji je rastopio srca širom sveta je bio i kada je primio priznanje dok je u naručju držao svoju Ognjenu.

Foto: Justin Edmonds / Getty images / Profimedia

Preslatka devojčica potpuno je ukrala šou i kada je tatine trofeje koristila kao bubnjeve.

Ipak, svi su shvatili da je Jokić najbolji tata nakon viralnog videa koji je obišao svet.

Nakon završenog meča Ognjena je gledala ka tati i pokazivala mu na prsten. Ubrzo je to shvatio i Jokić koji je izveo isti gest, a supruga Natalija se oduševljeno smejala.

Amerikancima je bila zanimljiva njegova gestikulacija rukama, a on je jednom prilikom objasnio o čemu se zapravo radi.

„To je stara srpska pesma o ježu (Sklupčao se mali jež prim. aut) i on hoće da spava. Uzeo sam je od trenera, Ogija (Stojakovića), srpskog trenera i njegove žene. Oni su to pevali mojoj ćerki i ona je obraćala pažnju i ukrao sam to. Ukrao sam jer sam video da ona obraća pažnju, pa je to jedan način da je podmitim. Da imam svoju porodicu uvek uz sebe, uvek me štite i to je nešto što je moje i što mi niko ne može oduzeti“, rekao je Jokić.

***

Bonus video: Mamazjanija o dojenju: Gosti Marko Obradović i Dušica Kovačević

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram