Nikola Jokić je zbog ljubavi zaobišao sva pravila, a sad ceo svet priča o njegovom potezu

Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Prešao igricu.

Jedan detalj sa patika srpskog košarkaša Nikole Jokića posebno je zapao za oko novinarima američkog „ESPN“, te su odlučili da posvete priču tome.

View this post on Instagram

A post shared by NBA on ESPN (@nbaonespn)

Naime, Jokić na svakom meču nosi burmu koja je vezana za pertle njegovih patika i na taj način pokušava da i na terenu drži porodicu blizu sebe.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić i njegova supruga Natalija su se venčali 24. oktobra 2020. godine, a roditelj su postali godinu dana kasnije kada se rodila njihova ćerka Ognjena.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkašima je zabranjeno da nose burmu i prstenje na prstima zbog mogućih povreda, te je Jokić pronašao sjajno rešenje da zaobiđe to pravilo.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Natalija i Nikola su jedno drugom podrška godinama unazad, a ljubav je počela još u rodnom Somboru.

O Nikolinim bravurama na terenu zna se otprilike sve, ali o devojci koju voli već osam godina ne zna se mnogo.

Ipak, Nikola je jednom prilikom za magazin „Gloria“ ispričao kako se te 2013. upoznao sa Natalijom Maćešić, koja je takođe iz Sombora.

„Preko zajedničkih drugara. Moje društvo i ja smo izlazili u kafić koji je radio do ponoći, a kad bi se zatvori, sedeli smo na klupi ispred. Jedne večeri smo bili samo nas dvojica i onda je došla i Natalija. Dopala mi se čim sam je video, ali nisam joj to odmah rekao, već smo se družili naredne pola godine, možda i duže. Sve to vreme sam skrivao emocije“, ispričao je Nikola.

Međutim, kad joj je Nikola konačno priznao šta oseća, lepa Natalija je ostala hladna. I to ga je zaintrigiralo.

„Kad sam joj prvi put rekao da mi se sviđa, nisam dobio nikakav odgovor. Mudro je prećutala“, otkrio je svojevremeno Jokić.

Nikola Jokic sa suprugom
Nikola Jokić sa suprugom Foto:Instagram/nikolajokicofficial

Nikola i Natalija su ubrzo uplovili u ljubav, ali usledio je izazov. On je tada išao u srednju ekonomsku školu, a Natalija je trebalo da pođe za Ameriku, gde je upisala psihologiju na jednom koledžu. Samo dva meseca pošto su počeli da se zabavljaju, ona je otputovala.

Potom je i Nikolu košarka odvela u Ameriku, a tamo ga je verno bodrila i pratila i Natalija.

devojka Nikole Jokića
Foto:Screenshot/Facebook/Natalija Maćešić

Nakon što su neko vreme živeli zajedno, njih dvoje su još za prošlo leto imali lepe planove. Naime, želeli su da se uzmu u junu, ali epidemija koronavirusa, nažalost, pokvarila je sve.

Prethodno se, još od početka prošle godine, pričalo da su Nikola i Natalija planirali da venčanje naprave u Somboru u junu. Šuškalo se tada da će gala svadba biti održana u jednoj vinariji u Somboru, kao i da će doći mnoge svetske NBA zvezde. To veselje iz snova odložila je korona.

Ipak, Jokić je uspeo da ostvari želju nešto kasnije, pa su se on i Natalija venčali na jesen 2020.

Zbog pandemije koronavirusa svadba je protekla u krugu porodice i najbližih prijatelja.

„Bila je to privatna zabava, iz poznatih razloga. Ona je uradila sve, bila je dobra žurka sa odličnom muzikom. Brak me neće učiniti boljim igračem“, našalio se nakon toga Jokić.

Ipak, čini se da je uz svoje dve devojke Nikola iz dana u dan samo sve bolji – u svakom smislu.

***

Bonus video: Tamara je srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram