Ljubav veća od svemira: Ko je „devojka iz kraja“ koja je najveća snaga Nikole Jokića

Nikola i Natalija Jokić sa ćerkicom
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Osvojio svet, a oženio se s "devojkom iz kraja".

Košarkaši Denvera pobedili su Majami Hit u petoj utakmici velikog NBA finala i tako su postali po prvi put NBA šampioni u istoriji franšize.

Nakon meča je bilo veoma emotivno pogotovo kada je Nikoli Jokiću prišla porodica. Usledio je veliki zagrljaj sa braćom i suprugom, dok mu je ćerkica Ognjena bila u naručju.

Vetar u leđa i Nikolina najveća podrška, i sada i godinama unazad, jeste njegova velika ljubav – jedna Natalija iz njegovog rodnog Sombora.

O Nikolinim bravurama na terenu zna se otprilike sve, ali o devojci koju ljubi još od srednje škole ne zna se mnogo.

Ipak, Nikola je jednom prilikom za magazin „Gloria“ ispričao kako se te 2013. upoznao sa Natalijom Maćešić, koja je takođe iz njegovog rodnog Sombora.

„Preko zajedničkih drugara. Moje društvo i ja smo izlazili u kafić koji je radio do ponoći, a kad bi se zatvorio, sedeli smo na klupi ispred. Jedne večeri smo bili samo nas dvojica i onda je došla i Natalija. Dopala mi se čim sam je video, ali nisam joj to odmah rekao, već smo se družili naredne pola godine, možda i duže. Sve to vreme sam skrivao emocije“, ispričao je Nikola.

Međutim, kad joj je Nikola konačno priznao šta oseća, lepa Natalija je ostala hladna. I to ga je zaintrigiralo.

„Kad sam joj prvi put rekao da mi se sviđa, nisam dobio nikakav odgovor. Mudro je prećutala“, otkrio je svojevremeno Jokić.

Nikola i Natalija su ubrzo uplovili u ljubav, ali usledio je izazov. On je tada išao u srednju ekonomsku školu, a Natalija je trebalo da pođe za Ameriku, gde je bila upisala psihologiju na jednom koledžu. Samo dva meseca pošto su počeli da se zabavljaju, ona je otputovala. Potom je i Nikolu košarka odvela u Ameriku, a tamo ga je verno bodrila i pratila i Natalija.

Njegova dugogodišnja devojka mu je na kraju postala supruga.

Prvo se pričalo da su Nikola i Natalija planirali da venčanje naprave u Somboru u junu 2020. Šuškalo se tada da će gala svadba biti održana u jednoj vinariji u Somboru, kao i da će doći mnoge svetske NBA zvezde. To veselje iz snova odložila je korona.

Ipak, Jokić je uspeo da ostvari želju nešto kasnije, pa su se on i Natalija venčali na jesen te godine. Zbog pandemije koronavirusa svadba je protekla u krugu porodice i najbližih prijatelja.

„Bila je to privatna zabava, iz poznatih razloga. Ona je uradila sve, bila je dobra žurka sa odličnom muzikom. Brak me neće učiniti boljim igračem“, našalio se nakon toga Jokić.

On i Natalija su ljubav zaokružili uz devojčicu Ognjenu.

Jokić takođe na svakom meču nosi burmu koja je vezana za pertle njegovih patika i na taj način pokušava da i na terenu drži porodicu blizu sebe.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkašima je zabranjeno da nose burmu i prstenje na prstima zbog mogućih povreda, ali je Jokić pronašao sjajno rešenje da zaobiđe to pravilo.

***

Bonus video: Žena ženi nije vuk

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram