Urnebesan predlog iz vajber grupe za poklon razrednoj

vajber grupe poklon
Foto: Chris Craggs / Alamy / Alamy / Profimedia

Osim radosti za đake, kraj školske godine već neko vreme znači i milion poruka u roditeljskim vajber grupama. Jedna od njih nedavno je nasmejala mnoge jer daje urnebesan predlog za poklon razrednoj i direktorki škole.

Da svi roditelji udruže stredstva, dignu kredit i kupe po garsonjeru razrednoj i direktorki – bilo bi sjajno, zar ne?

To je deo poruke iz vajber grupe koja kruži društvenim mrežama, a zapravo je sjajna šala na račun mnogih roditelja koji su previše aktivni u tim grupama.

Naime, svaki Osmi mart i kraj školske godine obavezno prate i silni predlozi o tome šta bi moglo da se kupi razrednoj. Naravno, svako ima svoj predlog koji je najbolji i, naravno, dogovor traje večno.

I mada bi vajber grupe za školu, vrtić, sportske aktivnosti zapravo trebalo da su korisne, mnogo češće umesto olakšanja osećamo da ćemo zbog njih iskočiti iz svoje kože. Krivi su korisnici koji ne znaju ili ignorišu bonton korišćenja društvenih mreža.

Onda ne čudi što mnogi roditelji, posebno majke, kažu kako im posle čitanja prepiske iz školske vajber grupe treba ili alkohol ili zid da glavom udare.

Efikasan način da se sve lakše podnese jesu i šale slične ovoj.

Takođe, možda ne bi bilo loše, da biste sebi olakšali agoniju na grupama, da sami pokrenete priču o nekim pravilima – vremenu kada mogu da se šalju poruke, temama o kojima ćete komunicirati, načinu komunikacije,…

Još neka pravila koja su korisna i ništa vas ne košta da ih uvedete ili predložite su: drži se teme o kojoj se razgovara, ne pišite ono što je već napisano, bez spamovanja, ne vičite, pišite ispravno, sve što imate napišite u jednoj rečenici, na šaljite 10 poruka na istu temu.

I na kraju – ako već ne možete da napustite grupu koja vas nervira, uvek postoji „mute“ opcija koja će vam doneti bar malo mira.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram