Svakodnevne aktivnosti od 10 minuta koje ce sprečiti dečije napade besa

Foto: Napad besa kod deteta, Credit line: Finnbarr Webster / Alamy / Alamy / Profimedia

Posvetite detetu deset minuta dodatne pažnje i rešite problem.

Imate problem sa detetom koje ispoljava bes, vrišti i udara? Potrebno vam je samo malo vremena u kom ćete biti fokusirani na njega kako biste preokrenuli stvari.

Jedna porodica suočila se sa problemom kada su dobili drugo dete. Njihov stariji sin koji je tada imao tri godine je vrištao iz sveg glasa kada je bio ljut. U očaju, njegova mama je počela da čita o napadima besa kod dece, kada je naišla na profil na Instagramu terapeutkinje Kristin Galan koja drži kurseve za roditelje baš o toj temi.

Kurs se naziva „Čudo od deset minuta“, a reč je o tome da svom mališanu treba da dodate deset minuta svoje pažnje, bez telefona, kućnih poslova, braće i sestara i pustite ga da preuzme vođstvo u aktivnosti koju želi da izabere.

Mnogi bi rekli da su po ceo dan sa svojom decom, ali jako je važno kakvo je to vreme koje provodite zajedno. Važno je da „ispunite rezervoar“ pažnje vašeg deteta tako što ćete da ga stavite u centar vaše pažnje. Kada to postignete, onda deca neće morati da pribegavaju lošem ponašanju kako bi dobila više pažnje.

Foto: Napad besa kod deteta, Credit line: SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Čak i ako ste sa decom po ceo dan, fokusirano, posvećeno vreme jedan na jedan, apsolutno menja dečije ponašanje“, tvrdi terapeutkinja i dodaje:

„To vreme je rezervisano samo za vas i dete, igrajte se čega ono poželi da se igra i tada ništa drugo ne treba da vam skreće pažnju“.

Terapeutkinja Galan objašnjava da roditelji greše kada misle da je deci potrebno da ih oni odvedu u luna park ili zoološki vrt da bi bili srećni.

„To vreme ne morate da provodite nigde posebno. Istina je da vaše dete želi vas, gde god da se nalazite“, zaljučila je ona.

Foto: Napad besa kod deteta, Credit line: Dome, Jones / Pacific coast news / Profimedia

Deca nemaju sposobnost da kažu: „Mama, potrebna si mi. Zabrinut sam. Uplašen sam“. Umesto toga, ona pokušavaju da privuku vašu pažnju napadima besa.

„Čudo od deset minuta“ poklanja detetu pažnju pre nego što to i zatraži. Probajte, možda ovo bude efikasan način da pobedite napade besa kod vašeg deteta.

***

BONUS VIDEO: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram