Istina o fotki „najsrećnije porodice“ daleko je od sreće

Foto:MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kraljevska porodica Velike Britanije izgledala je skladno i srećno na fotografiji povodom sedamdesetog rođendana princa Čarlsa - ali su se sada pojavile tvrdnje da su njihovi odnosi tada bili veoma hladni.

Na fotografiji iz 2018. godine, koja je obišla svet, svi su izgledali nasmejani – tu su bili princ Čarls, njegova supruga Kamila, sinovi Vilijam i Hari sa suprugama Kejt i Megan, a i troje dece starijeg kraljevskog bračnog para.

Pročitajte još:

Međutim, navodi iz knjige „Pronalazak slobode“ (Finding freedom) ukazuju da je fotografisanje jedva dogovoreno, zbog loših odnosa Vilijama i Harija. Autori su priznali da nisu intervjuisali Harija i Megan, koji su se od njihove knjige distancirali, ali kažu da su dobili puno informacija od njihovih prijatelja i saradnika kraljevske porodice.

„Dečaci su nekad dobri, nekad užasni kada su sa svojim ocem, otkrio nam je izvor blizak Čarlsu, koji je kao primer naveo planiranje za fotografisanje za njegov 70. rođendan, koje je nazvao apsolutnom noćnom morom“, tvrde u knjizi autori Omid Skobi i Karolin Durand.

„Ni Vilijam ni Hari nisu se potrudili da budu na raspolaganju“, naveo je izvor u knjizi, piše „Mirror“.

Još jedan predmet rasprave među njima bio je, kao i u mnogim drugim porodicama, novac.

„Braća su često tražila dodatan novac za svoje projekte, koji takođe pokriva sve troškove svoje supruge Kamile, a plaća i za odeću koju nose Kejt i Megan. Oni se baš dosta raspravljaju o sumama koje dobijaju od oca“, piše u knjizi.

Nesuglasice su samo bile najava onoga što je usledilo za nepunih mesec dana od rođendana princa Čarlsa, koji je bio 14. novembra. Naime, 8. januara 2020. godine, princ Hari i Megan Markl su na Instagramu objavili da se povlače iz svojih kraljevskih dužnosti – što je bila glavna tema svetskih medija gotovo cele godine.

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Kontroverzna knjiga otkriva još detalja iz života kraljevske porodice. Recimo, tvrde da je Megan princa Čarlsa videla kao očinsku figuru, a da se i ona njemu dopala i da su stvorili blisku vezu.

Međutim, odnosi sa širom familijom nisu uvek bili tako sjajni. Princeza Judžin bila je uznemirena kad su Hari i Megan podelili vest o Meganinoj trudnoći na njenom venčanju, navodi se. Takođe je Meganina „bejbi šauer“ zabava, koja se organizuje pre rođenja deteta, razljutila britanski dvor, jer je bila organizovana u Njujorku, a gosti su bili samo najbliži prijatelji bivše glumice, među kojima je i teniserka Serena Vilijams.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram