U kakve su ljude izrasla deca Majkla Džeksona

Beba i porodica 07. jun 202014:30 > 15:39
Deca Majkla Džeksona
Deca Majkla Džeksona Foto: Profimedia.rs

Deca Majkla Džeksona zapravo nikad nisu ni imala šansu za normalno detinjstvo. Živela su s najpopularnijom, ali i najkontroverznijom zvezdom, morala da poštuju pravila "Nedođije", nosila se sa optužbama za pedofiliju... A evo u kakve su ljude izrasli Princ, Paris i mali Blanket Džekson.

Kralj popa je iza sebe ostavio troje dece. Nastariji Majkl Džozef, poznatiji kao Princ danas ima 23 godine, njegova sestra Paris je godinu dana mlađa, a Princ Majkl poznat kao Blanket, ove godine je napunio 18. Mediji ih prate čitavog života, mada teško da iko može da zna kako je izgledalo njihovo odrastanje iza kapija Džeksonove „Nedođije“ (Neverland).

Od rolerkostera do zoološkog vrta, Nedođija je bila zamišljena kao raj za decu – ali deca Makla Džeksona nisu smela da je napuštaju i samo u specijalnim prilikama bilo im je dozvoljeno da se voze u zabavnom parku. Nisu imali prijatelje svog uzrasta, a u javnosti su morali da kriju lica maskama i maramama. Mediji su pisali kako dele krevet s ocem, dok majke nisu viđali.

Proitajte još:

„Život Džeksonovih bio je tužan i prazan. Majkl je pravio ogromne rođendanske proslave za svoju decu, s klovnovima, mađioničarima, tortama i balonima, ali od gostiju tu su bili samo tutor, dadilja i telohranitelji. Školovali su se kod kuće, pa nisu imali nijednog prijatelja. Prodavnice igračaka i bioskopi zatvarani su kada su oni dolazili u posetu, svi zaposleni strogo su proveravani i oduzimani su im mobilni telefoni. Kamere video-nadzora pokrivale su svaki milimetar njihovog poseda, dugmad za uzbunu nalazila su se na svaka dva metra, a dvorištem su patrolirali naoružani čuvari. Pored svega toga, Majkl je i dalje išao od vrata do vrata i proveravao brave“, pričali su Džeksonovi telohranitelji nakon njegove smrti.

Majkl Džekson preminuo je u junu 2009. godine, a optužbe za zlostavljanje dečaka, priče o zavisnosti od plastičnih operacija i drugim ekscentričnostima kralja popa, pa i teorije zavere o njegovoj smrti i dalje intrigiraju javnost. Deca Makla Džeksona u javnost iznose samo lepa sećanja na oca, mada mediji jedva čekaju da njihove probleme pripišu traumama iz detinjstva.

Najviše materijala za to davala im je Paris, koja danas pokušava da gradi karijeru kao pevačica, glumica, manekenka, druži se sa poznatim facama, šokira stajlinzima… U prošlosti se borila s depresijom, čak pokušavala da se ubije, a u poslednje vreme pažnju privlači učešćem u različitim aktivističkim akcijama.

O ocu razmišlja kao „osobi koja mi je pokazala šta je zaista strast, koja mi je usadila prave moralne vrednosti i pokazala mi čemu da stremim. Nikada više neću osetiti takvu ljubav. Uvek si sa mnom i ja sam uvek sa tobom. Mi smo jedno“, napisala je jednom prilikom.

Manje ili više očekivano, ovih dana Paris je u prvim redovima antirasističkih protesta, pokrenutih zbog ubistva Džodža Flojda.

Deca Majkla Džeksona
Paris Džekson u prvim redovima protesta; Foto: Profimedia.rs

Njen stariji brat, Princ Džekson, posebno je bio aktivan u humanitarnim akcijama tokom pandemije koronavirusa.

Deca Majkla Džeksona
Princ Džekson; Foto: Profimedia.rs

I on traži svoje mesto u svetu šoubiznisa, ali kroz Youtube program i čvrstu vezu sa svojom porodicom.

„Moj tata je uvek verovao da treba da radiš ono što voliš i da pratiš svoj san. Moj brat želi da postane reditelj, ja volim produkciju – to je definitivno neko uputstvo koje nas vodi“, rekao je Prins, koji je u projekat uključio i mlađeg brata kojeg svet zna pod nadimkom Blanket (Ćebence). On se odavno ne odaziva na to.

Deca Majkla Džeksona
Princ i Blanket Džekson; Foto: Profimedia.rs

Navodno je, pošto su ga deca u školi zadirkivala, za sebe sam izabrao novo ime – Bigi.

Pročitajte još:

Svako njegovo pojavljivanje u javnosti i dalje prate konstatacije da najviše liči na oca i podsećanja na skandal koji je ispratio njegovo rođenje. Jer Blanket je postao slavan u trenutku kad a je te 2002. godine Majkl Džekson predstavio medijima tako što ga je kao bebu umotanu u ćebence prebacio preko ivice balkona, što je izazvalo oštre reakcije.

„Nema opravdanja za ono što sam učinio. U trenutku me je ponelo uzbuđenje. Nikada ne bih namerno ugrozio živote svoje dece“, rekao je tad Džekson.

„Bebac s bakona“ sad ima 18 godina, ima svoj kanal na kojem priča o filmovima i sprema se za nov početak – u novoj kući u Kaliforniji, koju je u martu platio 2,6 miliona dolara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram