Super trik da se beba ne probudi kad je stavite u krevetac

Beba
Foto: Christine Tom / Panthermedia / Profimedia

Uspavljivanje bebe može biti velika muka, a jedna mama, Linda Harding, podelila je trik koji pomaže da se beba ne probudi kada je stavite u krevetac.

Naime, Linda Harding skupila je više od 90.000 pratilaca na svom TikToku gde redovno deli roditeljske savete u kojima otkriva i kako da smirite novorođenu bebu.

U nedavno objavljenom videu objasnila je zašto se beba uvek probudi kada je stavite u krevetac, a pregledan je više od 790.000 puta.

“Probudi li se vaše novorođenče svaki put kada ga uspavate? Ovo bi mogao biti razlog. Naime, spuštanje bebe tako da joj glava i ramena prvi dodirnu dušek može joj dati utisak pada”, objašnjava Linda, a prenosi N1.

Mama šestoro dece pokazuje, kako kaže, uobičajenu, ali problematičnu tehniku ​​sa lutkom.

„Spuštanje bebe tako da joj glava i ramena prvo dodirnu dušek može joj dati osećaj pada i tako pokreće refleks straha, čak i kada čvrsto spava. Da biste to popravili, pokušajte da je spustite tako da joj prvo guza, leđa i zatim glava dodiruju dušek”, kaže Harding.

“Zašto da ne probate. Ova mala promena može da napravi veliku razliku”, dodala je.

Otkako je objavljen, video je dobio više od 34.000 lajkova i skoro 400 komentara od zahvalnih roditelja koji su poželeli i sami da isprobaju ovu tehniku.

“Sada ću ovo isprobati. Probudila se zadnja četiri puta kada sam je spustila u krevet”, rekla je jedna majka.

Druga žena je napisala: “Zašto nisam videla savet kada se moja beba tek rodila?”

Ali nisu svi bili ubeđeni u to da ova metoda funkcioniše.

“Čim više ne oseti moje telo, oči joj se otvore”, pisalo je u jednom komentaru, dok je u drugom jedna mama napisala: “Radim to sve vreme i moja beba se i dalje budi.“

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za staraljestvo nad decom

*

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram