Sredstvo koje je spas kad vam ljubimac priredi „nezgodu“

Foto: Daria Kulkova / Alamy / Alamy / Profimedia

Svi koji imaju ljubimce sigurno su upoznati sa neprijatnim mirisom mokraće kojim nas oni s vremena na vreme znaju "počastiti". Svaki vlasnik ljubimca trebalo bi da ima sredstvo za čišćenje mokraće koje osim u neutralisanju njenog mirisa pomaže i da se na tom delu ne skupljaju paraziti.

Jedno od takvih sredstava za čišćenje možete napraviti i kod kuće, a ono što vam treba su: voda, sirće, soda i deterdžent za pranje posuđa.

Pomešajte jednu šolju vode, trećinu šolje sirćeta, trećinu šolje sode i isto toliko deterdženta za pranje posuđa. Sve dobro protresite i onda, prvo pošpricajte po mestu koje smrdi, a zatim ga i utrljajte sunđerom, piše Klix.ba.

Sredstvo će biti još efikasnije na tepihu i kauču nego na golom drvetu.

Kada je reč o drvetu i glatkim površinama, najbitnija stvar je da reagujete na vreme. Ukoliko krpom ili ubrusom počistite mokraću odmah iza svog ljubimca, problema neće biti. No, isti će se stvoriti ako mokraća ostane stajati i tako uđe u drvo.

Ukoliko je vaš ljubimac mačka, sok od limuna će biti savršen za uklanjanje mokraće. Takođe, mačke ne vole miris citrusa što će spričiti nastajanje novih mrlja na tom mestu.

Kako bi naučili vašeg ljubimca da ne mokri u kući najbolje je krenuti još od malih nogu, a na samom početku, poželjno je neko vreme ukloniti sve tepihe.

***

Bonus video: Kućni ljubimci za mirniji život

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram