Radionica za podršku dojenju u Beogradu

Foto: Dečji sajt

Broj mesta je ograničen.

U okviru Međunarodne nedelje dojenja, u Beogradu će u utorak 2. avgusta, od 10.30 do 13.30 časova, u Tržnom centru „Ada mol“, biti održana besplatna radionica za podršku dojenju.

I ovu radionicu u organizaciji Dečjeg sajta vodiće Milena Popević, sertifikovana savetnica za dojenje, koja već godinama odgovara na pitanja i rešava sve nedoumice trudnica i mladih majki.

Pričaće im o važnosti majčinog mleka, o prvim danima nakon porođaja, o uspostavljanju laktacije, o zbližavanju mame i bebe, o ishrani, hidrataciji, nezi grudi i bradavica…

Objasniće im kada i kako se izmlazavati, u kojim slučajevima bebu treba buditi da sisa, ponudiće im rešenja za najčešće probleme zbog kojih mnoge žene odustaju od dojenja, odgovaraće na pitanja i demonstriraće položaje za dojenje.

Foto: Dečji sajt

Rosa radionica za podršku dojenju održava se i uživo i preko Youtube kanala Dečjeg sajta.

Zbog epidemiološke situacije broj mesta u „Ada molu“ je ograničen i već popunjen, ali zato buduće mame zainteresovane za onlajn učešće i dalje mogu da se prijave .

Inače, Svetska nedelja dojenja obeležava se u više od 170 zemalja sveta, prve nedelje avgusta. Njen cilj je da jača društvenu svest o značaju i prednostima dojenja i da obezbedi podršku dojenju, a time unapredi i zaštitu zdravlja majke i deteta.

***

Bonus video: Joga za zauzete mame 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram