Potez mame prema sinu koji ima izliv besa videlo je 7 miliona ljudi – s razlogom

dete plače majka
Foto:printscreen/tiktok.com/@thebennettgang

Svi treba da pogledaju ovaj snimak.

Pozitivno roditeljstvo ili pozitivna disciplina podrazumeva noviji sistem podizanja dece koji ističe da veliku razliku prave  razgovor, razumevanje i smirenost roditelja.

Ipak, mnogima fali konkretan primer – kako primeniti sve te definicije i savete stručnjaka kada se dete valja po prodavnici ili doživljava tantrum. Jedna mama je svojim primerom i saosećajnim pristupom koji je postideo, ali i inspirisao mnoge, pokazala kako u praksi izgleda nežno roditeljstvo.

Video koji je postao viralan na TikTiku i ima preko sedam miliona pregleda prikazuje posledice neslaganja Keša i njegova dva brata i sestre.

„Vidim koliko si ljut i želim da se osećaš bolje“, govori Benet dok kleči u visini njegovih očiju.

„Ponekad se osećamo bolje kada dobijamo stvari koje želimo, ali ponekad ne možemo da dobijemo stvari koje želimo. I u redu je biti ljut, ali onda moramo biti u stanju da to pustimo i shvatimo da nećemo dobiti i moramo da pronađemo drugi način da se osetimo bolje.“

Uz ove savete, Benet je nekoliko puta istakla i koliko ga voli, ali i podsetila da i on mora da voli sebe. Upravo ove rečenice su ono što svako dete treba da čuje jer igraju ključnu ulogu u odgajanju samopouzdanog i samosvesnog deteta.

A koliko je i nekim starijim generacijama bilo potrebno da čuju ovo, govore u prilog komentari ispod videa.

„Dete u meni je trebalo ovo da čuje“, prokomentarisao je jedan korisnik.

„Neverovatan je način na koji razbijamo metode grdnje koji s eproblače generacijama. Tako sam ponosna. A ovo je prelepo.“

„Voleo bih da su moji roditelji mogli da me uteše kad sam se osećao loše. Ako se i ti tako osećaš, nisi sam.“, stoji u drugom komentaru.

„Neki od vas su tako dobri roditelji“, rekao je drugi. „Ova nova deca su tako srećna.“

Iako nežno roditeljstvo nije novo, definitivno mnogi o njemu još uče. Mnogi u detinjstvu nisu imali istu naklonost koju učimo da pružimo svojoj deci i zato je pojam svesnog roditeljstva danas življi nego ikad, na veliku sreću budućih generacija.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram