Poruka mame koja se vratila na posao 12 dana posle porođaja

Foto: TikTok/edensmomma10_12

Snimak žene koja plače jer je morala da se vrati na posao i ostavi ćerku u jedinici intenzivne nege za novorođenčad postao je viralan na TikToku jer osvetljava brutalne uslove roditeljskog odsustva u SAD.

Mama iz Pensilvanije, Rebeka Šumard, rodila je ćerku Eden u 27. nedelji. Vratila se na posao 12 dana kasnije jer je želela da sačuva svoje neplaćeno odsustvo kako bi mogla da provede vreme sa Eden nakon što beba napusti bolnicu.

Šumard, koja je medicinska sestra, podelila je snimak sebe u suzama.

„Morate da se vratite na posao 12 dana nakon što ste rodili prevremeno rođenu bebu u 27. nedelji, tako da kada ona bude otpuštena iz intenzivne nege, možete da provedete s njom ono malo porodiljskog odsustva koje imate“, objasnila je.

@edensmomma10_12 #nicu #postpartum #ppd #preemie #americanhealthcare #maternity ♬ original sound - Rabs

SAD ne nude plaćeno porodično odsustvo za nove roditelje. Većina Amerikanaca dobija samo šest nedelja neplaćenog odsustva.

Šumard je ispumpavala mleko dok je radila i bila je zabrinuta da neće imati dovoljno kada se Eden vrati kući.

Nakon što je njen TikTok snimak postao viralan, mnoštvo ljudi se javilo da donira novac ili stvari. Zbog toga sada može da uzme malo slobodnog vremena i podelila je dirljiv video iz bolnice.

@edensmomma10_12 #nicu #preemie #tiktok #thankyou #prematurebaby #maternityleave #familyleave #Eden ♬ Married Life (From "Up") - Sergy el Som

Eden je mogla je da dođe kući nakon 72 dana u intenzivnoj nezi.

„Mislim da naša zemlja treba da shvati šta je problem – šest nedelja porodiljskog odsustva nije dovoljno“, poručila je mama.

@edensmomma10_12 EDEN UPDATE!!!! Currently doing her 1.5 hr carseat test, which requires her to remain buckled and on monitors for 1.5 hrs w/ no desaturations to her oxygen and no drops to her heart rate. SHE’S COMING HOME!!! After 72 days in thr NICU, we are FINALLY here. Thank you everyone, 💚❤️✨🎄#nicu #preemie #prematurebaby #elvie #momtok #babyfever #babytok #christmas #Eden #tiktok #FYP ♬ I'll Be Home for Christmas - Michael Bublé

***

Bonus video: Dan majke trojki

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram