Pitali smo vas da li biste prvi rođendan deteta pre slavili u restoranu ili kod kuće s najbližima – Mirjanin odgovor će zasmejati svaku mamu u Srbiji

Nešto se tu ne uklapa.

Ukoliko ste nedavno proslavljali detetu prvi ili neki drugi rođendan i niste mogli da rezervišete igraonicu ili restoran jer je sve mesecima unapred zauzeto, onda jednostavno niste imali sreće. Tako bar možemo da sudimo na osnovu najvećeg broja komentara koje smo dobili od mama i tata kada smo vas na Fejsbuku pitali:
„Da li biste detetu pre slavili 1. rođendan u skupom restoranu za 200 osoba ili kod kuće sa 20 najbližih ljudi?“

Dakle, između stvarnosti i rezultata naše ankete stoji jaz – jer najveći broj komentara glasi: „kod kuće“ ili u „krugu porodice“.

Ostaje, dakle, nejasno otkud onda liste čekanja od po nekoliko meseci za igraonicu iza ćoška.

Ovo su vaši odgovori:

„Realno, za krštenje je mnogo 200 ljudi. Mi od svakog slavlja pravimo cirkus. Ja sam pre za neka manja slavlja uz najbližu porodicu i prijatelje“, piše Marina.

„Detetu se rođendan slavi sa decom u igraonici sa bogatim sadržajem i zabavom animatora i rođendan treba detetu da ostane u sećanju, a ždranje odraslih ostaviti za neko drugo druženje“, kaže Ljubica.

„U krugu porodice sa najbližima kod kuće. Sve ostalo je pomodarstvo koje zavladalo među ljudima. Te se takmiče koliko će zvanica zvati na prvi rođendan, gde će slaviti na koja fensi mesta i slično“, smatra neko ko se predstavlja kao Porodični kutak.

„Šta će na krštenju 200 zvanica, previše… osim ako se roditelji ne dokazuju… ili se pravi krštenje i svadba zajedno… Uvek za nešto intimnije (maks 50 ljudi)“, piše Marija.

„Kaže poslovica u svakom žitu ima kukolja i geni su čudo!!!… Odakle odjednom od divnih roditelja iskočiše toliko iskompleksiranih mladih roditelja koji pogubiše kompase i zaboraviše svoje detinjsto i prelepa druženja uz klasične sendviče, domaće torte i beskrajne rođendanske igre i jurnjave po dvorištu… Na divna punolestva na kojima su pozivani drugari iz kraja i sva rodbina uz koje si musav, neočešljan, izgreban, radostan… slavio svaki rođendan i svi oni učestvovali u tvom odrastanju…“ , raspisala se jedna Gordana.

Ali pobednički komentar dala je Mirjana, koja je duhovito odgovorila da bi prvi rođendan svog deteta proslavila  – na Maldivima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram