Optužili su Gocu Tržan da laže u koju školu joj je išla ćerka – njen odgovor stavlja tačku na sve

Mnogi su podsetili na njene izjave u intervjuima od pre nekoliko godina.

Pevačica Gordana Goca Tržan izazvala je burne komentare zbog jedne izjave u našem podcastu „Mamazjanija“. Nakon što je rekla da je njena ćerka išla u državnu osnovnu školu, na društvenim mrežama su se oglasili mnogi korisnici koji su podsetili na Gocine ranije intervjue u kojima je govorila da dete pohađa jednu privatnu beogradsku školu.

Pozvali smo pevačicu za komentar.

„Kad sam shvatila da moja ćerka nema u školi drugare iz kraja, da nema sa kim da ode na igralište i da ne dobija nikakvo specijalno obrazovanje u privatnoj školi, a i da takva vrsta školovanja odmaže u osamostaljivanju, ispisala sam je. Upisala sam je odmah u državnu školu, gde je brzo stekla prijatelje, koji žive u našem komšiluku, sa kojima se i dalje druži“, kaže Goca i naglašava da je više puta govorila o školovanju njene ćerke, a da sada neki „glume da njene stavove prvi put čuju“.

Ipak, kaže da ne zamera roditeljima koji svoju decu upisuju u privatne škole, iako je njen stav danas drugačiji.

„Time što sam je prvo upisala u privatnu školu, shvatila sam da joj nisam omogućila ništa više od onoga što bi dobila u državnoj, da neće steći nikakvo posebno znanje, ni manire, niti bilo šta drugo. Nije bila stvar u novcu, ispisala sam je iz potpuno drugih razloga. Smatram da je trebalo da nauči da sama nosi svoju torbu na leđima do škole, da treba da ima drugare iz kraja sa kojima ide u isto odeljenje i da nema tu privilegiju da šofer svakoga dana dolazi po nju i da je vozi u školu. Nemam ništa protiv toga da roditelji decu privatno školuju, ali da te škole ne zovemo elitnim, jer onda i decu delimo na elitnu i neelitnu“, ističe Goca.

Ona dalje objašnjava:

„Ako već pričamo o elitnoj školi, takva ustanova bi trebalo da izbacuje svake godine generacije zdrave dece, pre svega moralno i etički, a nije baš tako. Uverena sam da najveći broj roditelja misli isto kao i ja, ali ćute, jer neće da se raspravljaju. Ne želim ni ja ni sa kim da se svađam, ali ne mogu ni da ćutim, niti da izuzimam sebe iz cele priče“.

Podsetimo, u podcastu „Mamazjanija“, Goca je govorila o vaspitanju svoje ćerke, modernom dobu koje nameće brojne imperative u odnosima roditelja i dece, a između ostalog je pričala i o privatnom školovanju, pa je izjavila da neće da plati privatnu školu, jer neće dete koje će sutra biti nesposobno za život i dodala: “Ja neću ćerku narkomanku”, što je izazvalo različite reakcije.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.