Odgovor porodilišta u Požarevcu: Zašto nije bilo tople vode

Foto:GABRIELLE VOINOT/LOOK AT SCIENCES / Sciencephoto / Profimedia

Prizor iz porodilišta u Požarevcu, na kom se vidi kako pacijentkinje greju flaše vode na radijatoru, obišao je društvene mreže i izazvao burne reakcije. Iz Opšte bolnice u Požarevcu sada smo dobili objašnjenje zbog čega nije bilo tople vode.

“Pošto nema tople vode u bolnici porodilje greju vodu u flašama na radijatoru kako bi mogle da se zaperu! Za čiju decu se vodi ta kampanja kad je i tuširanje u ovoj bednoj državi postalo luksuz?!”, komenatar je iznad slike podeljene na Tviteru, iz porodilišta u Požarevcu.

Pitali smo ovu ustanovu zbog čega u bolnici nije bilo tople vode. Odgovorili su nam dr Milanče Vuković, zamenik direktora bolnice, kao i odgovorno lice Službe za tehničke poslove Vladimir Aleksić.

„U delu Opšte bolnice Požarevac, konkretno na odeljenju ORL i Porodilište, pre desetak dana došlo je do kvara solarnog postrojenja koje zajedno sa kotlom vrši zagrevanje vode. To je potom, najverovatnije usled opterećenja kotla, dovelo i do kvara jednog od dva njegova grejača, zbog čega na ova dva bolnička odeljenja proteklih dana nije bilo dovoljno tople vode za potrebe pacijenata.

Neispravni grejač je zamenjen, što je povećalo temperaturu vode u sistemu, ali nedovoljno, jer solarno postrojenje i dalje nije u funkciji. U toku je njegovo servisiranje i očekuje se da ono proradi najkasnije tokom sutrašnjeg dana, kada bi i zagrevanje vode trebalo da bude normalizovano. Inače, pokrenut je i postupak nabavke novog kotla veće snage, koji će u potpunosti rešiti problem“, rekli su nam Vuković i Aleksić.

Dodali su da u svim ostalim bolničkim odeljenjima ima dovoljno tople vode za potrebe medicinskog osoblja i pacijenata.

„Rukovodstvo Opšte bolnice Požarevac se izvinjava svim pacijentima i pacijentkinjama, naročito porodiljama, koji su tokom boravka u našoj ustanovi iskusili ovo loše iskustvo i zahvaljujemo se na razumevanju i strpljenju“, poručili su.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram