„Ne mogu da shvatim žene koje su u stanju ovo da urade i ne mogu da ih branim samo zato što su žene“: Zejnina izjava udara kao grom

Zejna Murkić gost emisije Mamazjanija Foto:filip Krainčanić/Nova.rs

U novoj Mamazjaniji pevačica Zejna Murkić priča o svom iskustvu samohrane majke, borbi sa predrasudama i vaspitanju svoje ćerke Kjare, a jedan njen stav nije ostao nezapažen.

Zejna Murkić je u podkastu Mamazjanija dočarala kroz šta je sve prošla – pričala je o svom odrastanju, suočavanju sa svetom koji je često surov prema „drugačijima“, ali i o vaspitanju ćerke, njenoj borbenosti, samouverenosti, stavovima, o neprijatnostima koje je doživljavala jer je njena ćerka drugačije boje kože od nje. Pričala je i o odnosu sa bivšim mužem, ali i o emocijama koje stavlja po strani i nikada ispred potreba i želja svog deteta.

U jednom delu ispričala je i kako je raskinula dugogodišnju vezu jer joj je ćerka bila na prvom mestu, te objasnila šta nikada neće razumeti kod žena.

Insert na Zadovoljna.rs Instagram sa tom Zejninom izjavom podigao je buru.

„Ne kažem da sad to osuđujem, ali ne mogu da shvatim da žena može da ostavi sve i svakoga zbog muškarca i da može da gleda ovako (pravo, samo) u njega, i da ne vidi svoje dete, oca, majku, svet, sebe! To ne podržavam i nije samo to što kažu kao ‘žene, mi, žene‘, ne, ne, ne, ja ne delim, ja ću sad da branim više muškarce nego žene, zato što ima primera kada žena jeste u pravu, a ima primera kada žena dobija neke pluseve samo zato što je žena. Ja nisam za to, ja sam za realne stvari, mi smo ljudi kako god, nismo mi birali da li ćemo biti muško ili žensko… Tako da, jako bih volela da žene budu svesnije sebe, svog života, svega što je bilo i što će biti i da život nije jedan, sve se nekako računa, i možeš da se vratiš ovde ponovo, pa kao ajmo ponovo, jer kao nisi razmišljala“, iznela je Zejna svoj neobičan stav.

A onda su stigli klometari:

A kada to uradi muskarac?

„Sama sebe demantuje svakom novom rečenicom.“

„Molim te, brani muškarce, nema smisla prekidati ovaj svet njihovih bioloških i društvenih privilegija, u kome svaka žena mora da bude savršena a muškarac podnošljiv da bi bili ‘jednaki‘.

„Ja ne mogu da shvatim kada muškarac ne vidi ništa oko sebe osim žena kad trepne okicama, zaboravi i majku i decu ostalu rodbinu.“

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram