Najlepši simptomi trudnoće u kojima se zapravo uživa

Foto: Shutterstock

Kada se govori o simptomima trudnoće uglavnom se misli na mučninu i povraćanje, bol u leđima, glavi, stomaku, problemi sa nesanicom, apetitom... Međutim, nije trudnoća samo niz tegoba sa kojima se žene suočavaju.

Trudnoća se sa razlogom zove drugo stanje i ona sa sobom zaist nosi niz promena u telu svake žene zbog kojih mnoge stvari nisu kao ranije ili nisu kao što su inače, piše Bebac.

Novi život koji raste u vama svakako ima određene zahteva koji vas mogu dovesti do niza tegoba, ali daju i mnogo više od toga.

Postoji i simptomi trudnoće u kojima ćete zaista uživati – zato ne dozvolite da oni padnu u senku svih ovih problematičnih simptoma:

Mnogo lepša kosa

Mnoge trudnice se mogu pohvaliti sjajnijom, bujnijom i generalno lepšom kosom, posebno one kod kojih ovo nije inače slučaj. Ovo se dešava zahvaljujući hormonima koji „luduju“ u telu trudnice, kosa manje opada pa postaje gušća, a samim tim i lepša.

Lepi, jači i duži nokti

Još jedna od prednosti drugačijeg nivoa hormona u telu trudnice jeste i brži rast noktiju kom doprinosi i povećanje krvnog pritiska. Osim toga, redovno uzimanje prenatalnih vitamina pomaže noktima da budu jači i da manje pucaju – pa trudnice mogu da uživaju u prirodno lepim i dugim noktima.

Trudnica, trudna žena, stomak
Foto: Shutterstock

Bujnije grudi

Među prvim sismptomima trudnoće, onim koji vas nateraju da posumnjate da ste u drugom stanju su i osetljivost dojki. Upravo je ovo i prednost trudnoće jer kako trudnoća odmiče tako i grudi kod većine trudnica rastum, dobijaju bojniji izgled i nastavljaju da se menjaju sve do porođaja – kada će početi da ispunjavaju svoju funkciju kada beba počne da sisa.

Divan, blistav ten

Ovo će posebno obradovati žene koje inače imaju problematičnu kožu – ali trudnoća zaista može, barem privremeno, da promeni ovo stanje. Povećan protok krvi kroz celo telo učiniće vaš ten sjajnijim, koža će postati mekša i glatka, a zahvaljujući hormonima, posebno u drugom trimestru, koža će biti mnogo zdravija, bez bubuljica i preteranog mašćenja.

Trudnica, trudna žena, piće, energetsko piće
Foto: Shutterstock

Nema menstruacije!

Čim dođe do izostanka prve menstruacije, a test pokaže dve crtice – mnoge žene započinju slavlje. Ovo je znak da će imati bebu, ali i da će bar na tih 9 mesec „odmoriti“ od pms-a, menstrualnih bolova svakog meseca, uložaka, tampona…

Više uživanja u seksu

Još jedan od dobrih simptoma trudnoće jeste i više uživanja u seksu i to zahvaljujući većoj osetljivosti žena u vaginalnom području. Iskoristite to – i uživajte sa svojim partnerom više nego ikad!

***
Bonus video: Dan majke trojki

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram