Jedna od najlepših žena sveta otkriva zašto je samohrano roditeljstvo najbolja stvar koja joj se desila

SBMF / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prva mama Holivuda.

Šarliz Teron, jedna od najlepših žena na svetu, nikada nije krila dugačak put koji je započela još 2012. i koji prešla do usvajanja svoje dve ćerkice.

Odluka da usvoji najstariju ćerku Džekson, koja sada ima 11 godina, potpuno je preokrenula njen život. Slavna glumica je tri godine kasnije proširila porodicu tako što je ponovo usvojila mlađu ćerku, Avgust, koja trenutno ima 7 godina.

Tokom jednog intervjua, glumica je potpuno iskreno govorila o tome da joj je usvajanje uvek bilo glavni prioritet i da to nije mogla da ostvari dok je bila u vezi. Na ovu odluku je pre svega uticalo njeno odrastanje u Južnoj Africi, gde je bila izložena surovoj stvarnosti sa kojom se suočavaju napuštena deca. Iz tog razloga, obezbeđivanje doma punog ljubavi za one kojima je to najpotrebnije, postala je njena životna misija.

SplashNews.com / Splash / Profimedia

Želi da njene ćerke prvo upoznaju sebe

Šarliz nije samo zbog usvajanja dospela u medije kao jedna od najsavesnijih mama, već i zbog otvorenog i promišljenog pristupa roditeljstvu. Oskarovka je javno govorila o načinu na koji podiže svoje ćerke, naglašavajući da ih stalno podseća koliko veruje u njih i koliko je ponosna na njih i njihovo nasleđe. Njena iskustva tokom odrastanja u eri aparthejda u Južnoj Africi podstakla su Šarlizinu posvećenost da prihvate i zadrže svoj identitet. Uprkos izazovima koje predstavlja društvena klima koja se razvija, Teron ostaje nepokolebljiva u izgradnji jake osnove za svoju decu.

SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kao samohrana majka, ona je tokom intervjua u decembru 2022. godine, govorila otvoreno i o drugoj strani roditeljstva. Ona je detaljno opisala tranziciju osećanja. Od preplavljenosti do ogromne radosti koja proizilazi iz prevazilaženja izazova. Teron je takođe podelila duhovite anegdote o viđenju njene karijere iz ugla starije ćerke, dok njena mlađa duhovito sugeriše da „njena mama ne može da radi“.

Marksman/ Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

I dalje dobija negativne komentare o usvajanju

Poznata glumica istakla je i neke detalje o usvajanju iz ličnog ugla, rekavši da je potraga bila duga i široka, ali i da je sve vreme bila sigurna da će je sudbina spojiti sa njenim detetom. Najveći problem i brigu je predstavlja činjenica da mali broj država dozvoljava podnošenje zahteva za usvajanje ženama koje nisu udate. Ipak, na svu sreću, Teron je slučajno otkrila da su njene ćerke rođene u Sjedinjenim Državama i da dele afroameričko poreklo.

Ona je naglasila značaj prihvatanja različitih porodičnih struktura i osporavanja tradicionalnih normi, strastveno se zalažući za prihvatanje i podršku samohranim roditeljima.

AFC / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Sve ono čemu sam se nadala da će se desiti tokom mog procesa usvajanja dogodilo se, jer su upravo ove dve bebe trebale da budu u mom životu – i to su moja deca“, rekla je Šarliz.

Takođe, ona je izrazila i izazovne trenutke koje je prvenstveno pretrpela njena ćerka Džekson. Šarliz je podelila informacije o netačnim zamenicama koje se koriste u medijima, detaljno opisujući koliko je to bola nanelo njenom detetu. Ona je još dodala i važnost poštovanja privatnosti i omogućavanja svojoj ćerki da podeli svoju priču kada i kako ona izabere.

Roger / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Samohrana mama

Kao ponosna samohrana majka dvoje dece, glumica pokušava da usadi svojim ćerkama da im ne treba partner da bi bile ispunjene. Šarliz Teron je podelila dirljiv trenutak kada je njena ćerka, Avgust, sugerisala „da je mami potreban dečko“. Teron se nasmešila, rekavši: „Zapravo, ne znam. Trenutno se osećam stvarno dobro. U vezi sam sa samom sobom.“

HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Teron je odlučna da oblikuje novi narativ za mlade devojke, podstičući ih da prihvate ideju da budu u vezi sa sobom. U društvu koje često nameće unapred definisane norme, ona ima za cilj da razbije stereotip da odsustvo veze ne znači neuspeh. Njen cilj je da podigne generaciju mladih devojaka koje prepoznaju lepotu i snagu u nezavisnosti.

SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U suštini, odiseja Šarliz Teron u majčinstvo nadilazi glamuroznu fasadu Holivuda. Simbolizuje duboku posvećenost kršenju društvenih normi, zagovaranju porodične raznolikosti i negovanju okruženja u kojem njene ćerke mogu da istaknu svoj identitet sa samopouzdanjem, otpornošću i nepopustljivim osećajem ponosa.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram