Ela Dvornik ima pitanje o bušenju ušiju bebama

Ela Dvornik
Foto: Instagram/elladvornik

Bušenje ušiju bebama je izgleda posebno osetljiva tema, a postoje li godine u kojem je ok da dete samo odluči da uradi pirsing? Ela Dvornik je podelila jednan razgovor sa svojim mužem na tu temu i pokrenula čitavu lavinu komentara.

„Od moje prijateljice mala je htjela probušit uši i mama ju je odvela kad je mala sama odlučila da želi (podržavam).

I uvijek sam se osjećala kao “ograničeno” jer mi je bilo kao jako nelogično i brutalno, zašto ljudi buše uši bebama koje realno zaboli k za naušnice al eto mama je htjela. ( ne osuđujem vas ako ste vi ta osoba, samo eto meni je tak u glavi).

I sad kažem mužu kao kak mi je super da je moja prijateljica odvela malu da probuši uši KAD JE ONA TO HTJELA, i moj muž meni kaže da nema šanse da itko od ove dvije naše probuši uši prije 13. godine jer to samo seljačine rade i ne trebaju im (btw ja bušila pupak s 13).

Pročitajte još:

Mislim realno ne trebaju im, nemam ni ja probušene uši, a imam 30 godina al se sad opet osjećam ko seljačina jer je meni skroz normalno da ako netko želi sam sebi probušit uši, nos, bradavicu, pupak… Da ih probuši kad je dovoljno zreo da donese tu odluku.

Kakvi ste vi po tom pitanju?“, pitala je Ela i verovatno nije očekivala da će njen post izazvati veliku diskusiju u kojoj je za manje od 15 sati razmenjeno više od hiljadu i po komentara.

Zanimljiva situacija u razgovoru oko busenja usiju: Od moje prijateljice mala je htjela probusit usi i mama ju je…

Posted by Ella Dvornik on Wednesday, July 7, 2021

Ispostavilo se da su mnoge njene pratiteljke upravo te žene koje su svoje ćerkice povele oko prvog rođendana da probuše uši, jer su „tako slatke s naušnicama“, a ima i onih kojima su roditelji učinili isto, pa im danas zameraju i puštaju svoju decu da sama odluče kad i ako budu htela.

Pedijatri ipak savetuju roditelje da pričekaju, jer bušenje ušiju nije bezbolno i postoji rizik od infekcije, ali i povrede. Zato je, ističu, bolja opcija prepustiti detetu da samostalno donese tu odluku kada odraste i kad je u mogućnosti samo da se brine za svoje probušene uši prema savetima koje je dobilo od stručnjaka.

***
Bonus video: Modni trikovi

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram