Šta je pirsing „princ Albert“ i želite li ga na svom momku?

Pirsing studio
Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Profimedia

Ime Albert seže u istoriju mnogih evropskih dvorova, ali ljudi koji vole tetoviranje i pirsinge znaju i za tajno značenje pojma "princ Albert".

Kad uđete u studio za pirsing i tražite „princa Alberta“, majstor će to automatski prevesti u – pirsing penisa. Ako ste gadljivi, preskočite sledeći deo.

Kako se to radi? Metalni prsten se kroz kožu stavi na vrh penisa. Pirsing prolazi kroz frenulum i izlazi kroz uretru.

Pročitajte još:

Da, proces je bolan i neophodno je da sve radi profesionalac s mnogo iskustva u genitalnom pirsingu. Obično su potrebne nedelje da bi sve zacelilo i ima i krvi.

Takođe, postoji nekoliko varijacija na temu pirsinga „princ Albert“.

I sad dolazimo do zanimljivog dela… Kako je ova vrsta pirsinga dobila ime?

Princ Albert, muž engleske kraljice Viktorije, po legendi je uradio pirsing penisa u svojim 20-im godinama. To naravno nikada nije potvrđeno, ali glasine su izazvale dovoljno reakcija da se ova vrsta pirsinga nazove po njemu. Neki su pričali da je to uradio da bi estetski izgledao bolje u uskim pantalonama, koje su tada bile moderne, dok drugi tvrde da je imao Pejronijevu bolest (stanje u kom dolazi do stvaranja vezivnog zadebljanja usled kog se razvije kontraktura penisa pa je penis u erekciji iskrivljen) pa je pirsingom pokušao da ispravi polni organ.

Ako je princ Albert i imao takav pirsing, nije bio prvi. Kama Sutra je napisana mnogo pre nego što je on rođen i u njoj se pominje genitalni pirsing kao jedan od načina da se poveća seksualno iskustvo.

Da li onda „princ Albert“ zaista povećava zadovoljstvo?

Zavisi od materijala od kog je prsten napravljen, ali i od toga kako vaše i telo vašeg partnera reaguju na senzaciju. Generalno „princ Albert“ povećava osetljivost penisa i stimuliše vaginu.

Koji su rizici?

Najveći rizik je infekcija, pa je higijena jako bitna. Tu je i rizik od iritacije tokom seksualnog odnosa. Prstenovi mogu da naprave modrice, izgrebu ili ostanu „zarobljeni“ u anusu ili vagini. Agresivan seks i mastrubacija takođe nose svoje rizike. Zato pre svega, ostanite zdravi i bezbedni.

A da li biste želeli da ga imate ili da ga ima vaš partner? Pišite nam u komentarima.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram