„Dala sam drugarici da mi doji dete da bih popila par pića“

Foto: TiktTok/gregariously_grace

Postoje određeni rizici kada se ovo radi.

Jedna majka je otkrila da je dozvolila svojoj prijateljici da doji njenu bebu nakon što je popila previše.

Grejs sa Floride na društvenim mrežama je podelila snimak svoje prijateljice kako doji njenu bebu. A to je izazvalo burne reakcije.

Sporni video, koji je prikupio preko 1,2 miliona pregleda, prikazuje Grejsinu prijateljicu kako doji njenu bebu dok ona sedi i gleda.

Uz video je Grejs napisala: ‘Kada popijete nekoliko pića, pa dopustite svojoj prijateljici da doji vašu bebu.’

@gregariously_grace #nursing #friendshipgoals #breastfeeding #breastfed #baby #babies #momsoftiktok #foryou #4you #4u #fedisbest #findyourgrace #nourisheveryyou ♬ Que Sera Sera - Billianne

Većina njenih pratilaca je bila u šoku jer je ova mama dozvolila da neko drugi doji njenu bebu, a sve zato što je želela da popije piće.

Nakon što se suočila sa negodovanjem dobrog dela svojih pratilaca, Grejs je odlučila da objavi prateći video. U njemu je pokazala kako njena prijateljica još jednom doji njenu bebu.

„Moja prijateljica ima sedmomesečno dete. Njena beba je van države za vikend. Dozvolila sam joj da vodi računa o mojoj bebi kako bi ojačala njegov imunosistem“, rekla je u svom naknadnom videu.

I dok su mnoge majke podržale deljenje mleka, Američka akademija za pedijatriju obeshrabruje ovaj vid dojenja.

„Američka akademija za pedijatriju obeshrabruje neformalno deljenje mleka, ali je ono postalo sve popularnije, najverovatnije kroz onlajn grupe za deljenje mleka i lična iskustva koja se dele na blogovima o roditeljstvu.“

Nedavno istraživanje pokazalo je da 50 odsto od 650 ispitanih majki nije bilo zabrinuto za bezbednost deljenja majčinog mleka.

Srodna studija je otkrila da većina postova na internet blogovima u kojima se raspravlja o deljenju mleka ističe deljenje mleka bez razmatranja bilo kakvih zdravstvenih rizika. A među njima su izloženost zaraznim bolestima, uključujući HIV, zatim izloženost hemijskim zagađivačima i lekovima.

Uprkos upozorenjima protiv ovakvog deljenja mleka, mnogi poput Grejs odlučuju da rizikuju.

Grejsin video je dobio preko 43.000 lajkova i mnoštvo komentara od njenih pratilaca. Ipak, mnogi od njih su izrazili svoju zabrinutost i čak dodali da je pokazala da joj je piće važnije od njene bebe.

„Apsolutno u hitnim slučajevima, ali ne zbog toga da bih popila piće“, prokomentarisala je jedna žena.

„Zašto ljudi misle da je to u redu“, „Previše intimno, nema šanse“, „Iz nekog razloga mi je pomisao da neko drugi hrani moju bebu uvek bila tako neprijatna. Definitivno ne za mene!“, samo su neki od komentara.

I dok je većina njenih pratilaca bila prilično zgrožena, neki korisnici su dali podršku ovoj majci, prenosi dailymail.

„Ovo je divno. Bila bi mi čast da ovo uradim“, napisala je jedna korisnica TikToka.

***

Bonus video: Kome poveravamo decu na čuvanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest