Bila mi je frka od 7 sati putovanja vozom s decom, a onda sam shvatila da sam u Norveškoj

Foto: Evikka/Shutterstock; Printscreen/Instagram/wayfarenco

Izgleda da u toj skandinavskoj zemlji sve rade ispravno i sve je taman.

Ukoliko se ovih dana spremate za put na odmor, a pritom imate decu ili više njih, naravno da ste u blagoj panici, da vas spopada trema jer sa klincima nije lako putovati. Naročito su u problemu roditelji sa više dece bebećeg uzrasta.

Ali Skandinavci i za takve situacije imaju rešenje. Kod njih su majke i deca zaštićeni.

Na Instagram stranici wayfarenco – Luke & Abby || Family Travel Tips & Hacks – porodična influenserka pokazala je dokle je stigla Norveška kad ima ovakvu železnicu i vozove o kakvim mi možemo samo da sanjamo.

Majka koja putuje i sa svima deli iskustva i savete objasnila je u videu zašto je Norveška najprijateljskija zemlja za porodice koju je ikada posetila.

U toj skandinasvkoj zemlji sve je prilagođeno deci, svugde su igrališta i prostori za mališane, a nadležni su u svim situacijama na umu imali ljude s decom i njihove potrebe.

„Bila sam malo nervozna pre nego što sam krenula na put od Bergena do Osla koji traje sedam sati, ali ispostavilo se da nisam imala razloga za brigu iako to sa decom nije nimalo kratka vožnja“, napisala je majka uz video u kom se vidi kako zapravo izgleda vagon za porodice. Kao luks vrtić. U stvari, kao deluks vrtić. I bolje od toga.

U ovakvom vagonu i najveća porodica ne bi osetila ni put od sedam dana. Samo je potrebno da pri kupovini karte naglasite da putujete s decom.

Pogledajte kako izgleda vožnja norveškim vozom.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram