Kako da putovanje sa bebom ne bude veliki stres?

putovanje s bebom
Foto: Bonfanti Diego / ImageSource / Profimedia

Izbegnite uobičajene probleme.

Putovanja su idealan način da se opustimo i pobegnemo od svakodnevnih obaveza. Ona su i prilika da upoznamo različite kulture i da naučimo stvari koje nikada ne bi znali sedeći u kući. Kada smo mladi, bez nekih velikih obaveza, organizacija putovanja je prilično jednostavna. Dovoljno je da rezervišemo smeštaj i karte ili da uplatimo aranžman u turističkoj agenciji i da spakujemo kofere. Osobama sa decom je malo komplikovanije da organizuju putovanje i treba unapred da isplaniraju svaki segment istog. Jedan od posebnih stresova je prevoz do i od aerodroma, posebno ukoliko živite van mesta koja imaju aerodrom.

Putovanje sa malom decom iziskuje posebnu vrstu pakovanja. Više nije dovoljno u kofer natrpati malo garderobe, obuću i neophodnu kozmetiku. Sada je potrebno, ako putujete sa bebom, da se konsultujete sa lekarom i nabavite odgovarajuće lekove, u slučaju da beba dobije temparaturu zbog nicanja zubića, ili čajeve protiv grčeva… Pored svih lekova koje morate da ponesete tu je i neophodna kozmetika za bebe, kao i dovoljne količine pelena. Tu su i pakovanja hrane za bebe, a ako je putovanje duže, morate da ponesete i kolica. Tada putovanja samo sa jednim koferom i možda ručnim prtljagom postaju istorija, a sada se na put kreće sa nekoliko kofera i kolicima za bebe, sedištem za bebe, torbom za bebe i svim drugim neophodnim stvarima. Zbog toga je prevoz do i od aerodroma mnogo komplikovaniji.

Da bi Vam prevoz do i od aerodroma sa malom bebom bio jednostavan potrebno je da svaki korak isplanirate unapred. Nakon što rezervišete karte i saznate vreme leta najpametnije da tada organizujete prevoz do aerodroma. Pored klasičnog taksi prevoza postoje specijalizovane firme koje se bave isključivo prevozom do i od aerodroma, što je velika prednost ako ste iz, na primer Kragujevca, a let Vam je iz Beograda. Kada odlučite kako ćete putovati do aerodroma najbolje bi bilo da se raspitate za veličinu vozila, jer ukoliko putujete sa bebom ili malom decom, za količinu stvari koju nosite najviše bi Vam odgovarao veći automobil u koji ćete moći da se smestite i Vi sa porodicom, ali i da spakujete sve stvari. Najbolje rešenje bi bio neki mini kombi da biste udobnije putovali.

Kako isplanirati prevoz do i od aerodroma u inostranstvu

Kada stignete na željenu destinaciju prevoz od aerodroma do smeštaja predstavlja novi izazov. Sada ponovo morate da nađete odgovarajuće vozilo kako bi sav prtljag odvezli do hotela ili apartmana i sav taj posao ćete morati da radite nakon najverovatnije iscrpljujućeg leta sa malom decom. Da biste izbegli ovu vrstu stresa i da bi Vam odmor što bolje počeo, najbolje bi bilo da prevoz od aerodroma do smeštaja organizujete još pre putovanja. Na internetu pronađite firme koje se bave ovom uslugom i rezervišite vozilo koje Vama odgovara.

Prevoz do i od aerodroma na kraju odmora

Na kraju letovanja Vaš prtljag je sigurno postao još veći zbog raznih suvenira i poklona koje ste kupili svojim najdražima. Da vam prevoz do aerodroma ne bi predstavljao problem, najbolje bi bilo da ponovo unapred rezervišete vozilo lokalne kompanije. Istu stvar bi trebalo uraditi i organizovati prevoz od aerodroma u Srbiji.

BONUS VIDEO: Joga za zauzete mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram