3 razloga zašto su vam potrebne njanjalice za bebe

Foto: Luca Antonio Lorenzelli / Panthermedia / Profimedia

Na koji način se snađete da osigurate bebu kada morate da završite određene poslove po kući ili da samo odmorite, a niko nema da je pričuva?

Stare metode zaštite jastucima, jorganima oko bebe, kako se ne bi dogodilo da se povredi, padne, zaista jesu stare, posebno s obzirom na to šta se sve može danas naći za bebino čuvanje, a da nije ljudska pomoć. Na prvom mestu, valja izdvojiti njanjalice za bebe.

Posebno dizajniran model ljuljaški, njanjalice za bebe predviđene su za korišćene u prvim mesecima bebinog života. Većina njih se može koristiti od kada beba dođe kući, pa do perioda između šestog i devetog meseca, odnosno kada beba dosegne težinu od oko 9 kilograma.

Tada na scenu stupaju neke nove stvari, kao i nove potrebe, jer dete počinje da puzi, istražuje svet oko sebe, pa njanjalice za bebe prestaju da budu zanimljive.

Iako se ne koriste dug period, njanjalice za bebe su od jako velike pomoći.

Postoje klasične njanjalice, ali i one sa ugrađenim mehanizmima za vibracije, sa melodijama, mnogo igračaka na sebi.

Ono što je dobro jeste da se prave od perivih materijala, zanimljivih dezena, pa je održavanje lako, a bebi je u njoj udobno i interesantno i neće joj biti nikako dosadno. A pored toga, postoje tri glavna razloga zašto su potrebne svim roditeljima u samom početku gajenja bebe.

Njanjalice za bebe su sigurne i pružaju svu bezbednost

Ako vas je strah da li će njanjalice za bebe uticati loše na bebin razvoj, za to nema brige. Dizajnirane su tako da pružaju svu potrebnu podršku bebinom telu dok u njoj leži.

Uz to, njanjalice poseduju osiguravajuće kaiševe, kao i prednji obruč koji se sasvim pomera, pa je beba bezbedna od bilo kakve vrste pada i izlaska iz nje.

Zato će vam, iako ne spadaju u obavezan deo bebi opreme i biti tako velika pomoć u kući, jer dok u njoj leži, možete bezbrižno da odmarate i vi, ili sredite obaveze u kući koje imate.

Njanjalice su interesantne bebama

Njanjalice za bebe su dizajnirane tako da budu šarene, da imaju igračke, pa već sve to kada beba dosegne period kada spozna svet oko sebe, čini da uživa ležeći duže vremena, jer ima šta da istražuje. A reklo bi se da je to bebama jako bitno.

Ono što je u svemu tome bitno za mame, najpre, jeste da su materijali takvi da se mogu
prati u mašini i da se lako presvlaka skida i vraća, pa je možete brzo oprati i osušiti, a onda vratiti za još sigurniju upotrebu.Ovo je veoma bitno u periodu kada se koriste, jer bebe dosta bljuckaju, pa samim tim i brzo isprljaju okolinu, a da bi sve bilo čisto i bezbedno, mora biti i omogućeno mašinsko pranje.

Odlične su za uspavljivanje beba

Klasične njanjalice za bebe se mogu ručno pomerati, tako da se blago ljuljaju, dok one sa mehanizmom imaju mogućnost vibracija koje opuštajuće deluju na bebe, tako da se brzo uspavaju, a vibracije se automatski isključuju kako ne bi remetile bebin miran san.

***

Bonus video: Joga za zauzete mame 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram