Koji model kolica za bebe je praktičan, isplativ i moderan izbor

Foto: Arturs Budkevics / Panthermedia / Profimedia

Dolazak bebe na svet sa sobom nosi dosta radosti, osmeha i nestrpljenja, ali i velikih obaveza.

Pored samog negovanja novorođenčeta, kupovina potrebne opreme za bebu zahteva vreme, ulaganje novca i pripremanje spiskova sa svim praktičnim sitnicama i krupnim stvarima koje će biti gotovo svakodnevno neophodne za bezbrižno odrastanje, negovanje i razvoj.

Kolica za bebe predstavljaju vrlo značajan i bitan element odgajanja deteta, koji olakšava svakodnevno kretanje, daje fantastične mogućnosti za udobnu i komfornu šetnju, čak i odlazak na putovanje. U velikom izboru koji je danas dostupan, za bebe su posebno popularni sistemi kolica „3 u 1“, kao i kišobran varijanta za već „veliku“ decu, a konkretan model bira se u zavisnosti od planiranog budžeta, boja, dezena i funkcija.

Vrste bebi kolica koje su danas sinonim za kvalitet, praktičnost i atraktivnost

Da bi se pronašla odgovarajuća kolica za bebe, prvobitno se definiše šta je to što je potrebno za kretanje po ulicama, odlazak na putovanje i generalno mestu boravka. Veliki broj roditelja odlučuje se za varijantu sistema „3 u 1“, koji podrazumeva komplet svih potrebnih elemenata u jednom modelu. Naime, sistem kolica za bebe sastoji se iz sedišta za automobil obično do 9 kilograma, zatim kolevke za novorođenče i sportskog sedišta.

Istovremeno, autosedište se može lako postaviti na konstrukciju kolica i koristiti prilikom šetnje i na putovanju, dok se sportska varijanta podešava u nekoliko nivoa – od ležećeg do položaja sedenja. U suprotnom, kupovina odvojenog modela za svaki uzrast je znatno skuplja i zahtevnija odluka, dok se uz sistem „3 u 1“ rešava pitanje kretanja deteta čak do 36 meseci, odnosno 3 godine starosti. Najčešće, uz ovakve sisteme dobija se i torba za odlaganje stvari koja ima mehanizam kačenja na kolica, zatim zimska navlaka za noge, zaštitni najlon od kiše, mrežica protiv insekata i mnogo drugih detalja, u zavisnosti od modela i proizvođača.

Druga oprema za bebe koja je neophodna za bezbrižnu svakodnevnicu

Pored modernih, atraktivnih i kvalitetnih kolica kao što su popularni sistemi, raznovrsna druga oprema za bebe potrebna je od prvog dana dolaska na svet, odnosno prvenstveno nakon izlaska iz porodilišta. Krevetac ili kolevka biraju se i pre porođaja, a dostupni su klasični drveni pravougaoni modeli, prenosivi za putovanja, ili popularna obla varijanta koja podrazumeva mehanizam i kasnije upotrebe kao dečiji krevetić. Mogu imati funkcionalne fioke, kao i prostor sa sunđerom za presvlačenje bebe.

Za što veću zabavu mališana i slobodne ruke roditelja, inovativne ljuljaške sa ručnim ili automatskim pokretima i njihanjem, brojnim igračkama i zanimljivim sadržajima, kao stvorene su da zamene nošenje bebe. Sa punih 6 meseci beba počinje da sedi, a najčešće su tada već uvedeni neki čvrsti obroci, zbog čega se biraju fantastične jednopoložajne ili višepoložajne hranilice, za razvoj navike sedenja i samostalnog hranjenja u najranijem periodu. Ostatak opreme koja je sitnija podrazumeva cucle i flašice, pribor za higijenu, peškire, prekrivače i drugo. Uz sve što je navedeno, roditelji određuju okvirni budžet kako bi oprema za bebe bila blagovremeno nabavljena i u skladu sa mogućnostima, iako se gotovo nikada ne štedi kada se radi o dolasku prinove u dom.

Neizmerna sreća javlja se sa prvim znacima trudnoće i približavanjem termina porođaja, uz razmatranje brojnih opcija za nabavku najlepših i najboljih kolica za bebe i drugih potrebnih stvari. Sa osvrtom na praktičnost i brojne funkcije koje olakšavaju obaveze i čine ulogu roditelja jednostavnijom u prvim danima, mesecima, čak i godinama života deteta, dostupna je brojna oprema za bebe koja se može pronaći po odličnim cenama u bogatom asortimanu, za svaki ukus i budžet.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram