Ženu sa zvanično najlepšim telom kritikuju da je gojazna

najzgodnija žena
Foto: Balawa Pics / Balawa Pics / Profimedia

Da se ukusi i ne razlikuju toliko, pokazalo je jedno istraživanje koje je otkrilo kakvo žensko telo se najviše sviđa i muškarcima i ženama.

Sve naše obline, nesavršenosti i ožiljci čine naša tela još posebnijima – po načinu na koji obeležavaju našu individualnost. A budući da su sva tela lepa i zaslužuju da ih u svakom trenutku hvalimo i volimo, ne samo da osećamo ljubav i divljenje prema sopstvenom telu nego i prema telima drugih žena. Rezultati jednog istraživanja otkrivaju da je žensko telo koje i muškarci i žene najviše vole telo modela i glumice Keli Bruk.

Prema istraživanju sa Univerziteta u Teksasu, Bruk (40) ima ono što se smatra naučno najsavršenijim telom na svetu.

Naučnici su otkrili da idealno žensko telo ima visinu od 1,68 m, a obim grudi, struka i bokova iznosi 99 x 63 x 91 cm, što se gotovo tačno podudara s merama glumice. Uprkos činjenici da se smatra kako ima „naučno dokazano najepše telo na svetu“, Bruk kaže da je nebrojeno puta bila žrtva podsmeha i sramoćenja tela tokom svog života.

Tako je bilo i nedavno kada su je mnogi kritikovali jer je nabacila koji kilogram tokom karantina zbog pandemije.

Pritom, kada je Bruk (čije je pravo ime Keli An Parsons) još u leto 2017. na Instagramu objavila svoju fotografiju u bikiniju, ljudi su ostavljali zlobne komentare nazivajući je „kitom“ i optužujući je da se „ugojila“, prenosi 24sata.hr.

Bruk je svojim hejterima odgovorila na Tviteru: “Imam lepe i pametne ljude koji me prate na društvenim mrežama i s kojima volim da razgovaram. Neću dopustiti da me negativnost nekolicine zaustavi u objavljivanju.“

Figura glumice daleko je od mršavih modela kojima nas neki mediji često bombardiraju. Pogled na nju takođe je sjajan podsetnik da ne moraš da imaš 46 kilograma i 1,82 cm kako bi te smatrali lepom. Svako telo, bilo muško ili žensko, različito je i podjednako zapanjujuće lepo Takođe je važno imati na umu da se standardi za idealno žensko telo stalno menjaju.

Bez obzira na to jesi li sitna, vitka, zaobljena ili pomalo od svega, tvoj je oblik tela verovatno ili bio (ili će biti) „idealan“.

Osim toga, „savršeno“ žensko telo uveliko se razlikuje među različitim ljudima i kulturama. Dakle, bez obzira na to da li želiš telo poput Keli Bruk ili jednostavno radiš na tome da voliš svoje, nastavi da se trudiš i poštuj svaki centimetar svog tela.

I mada ne možemo svi da izgledamo poput Keli Bruk i biti „naučno savršene“, nema tačnog odgovora na to kako izgledaju „prave“ žene – sve smo prave žene i sigurno možemo biti ispred kamere i na modnoj pisti.

BONUS VIDEO: Pireli kalendar 2022

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram