Najlepša Korejka je od sebe napravila svetski brend

Pegi Gu
Foto: Scott/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pegi Gu već je svima poznata kao vrhunski di-džej i imali smo priliku da uživamo u njenoj muzici i na domaćim festivalima. Svi znaju ko je ona, čak i oni koji nisu neki fanovi elektronske muzike. A, osim što je vodeća ličnost u tom svetu, uplivala je i u dizajnerske vode.

U priču sa di-džejingom upala je pre 10 godina, nakon što se zaljubila u di-džeja u svom rodnom gradu Seulu. On je i naučio kako da se služi miksetom. Još 2012. se odlučila da želi ozbiljno time da se bavi, a u tom periodu je živela u Londonu i studirala modni dizajn.

“Trebalo je da idem na koledž, ali nisam, jednostavno me nije zanimalo više.”

U periodima kada je trebalo da prati predavanja, ona je vežbala stvaranje muzike provodeći sve svoje slobodno vreme u muzičkim studijima i učeći sve što je mogla naći o toj oblasti. Pala je semestar i roditelji joj nisu dali da se vrati kući, jer su oni platili njeno školovanje. U nekom trenutku ga je položila i nije više imala razloga da ostane u Londonu. Tako da je otišla u Berlin da bi stvarala muziku. Kako sama kaže, bilo je teško, ali ako se nečemu posvetite sto posto – uspećete sigurno. I Berlin je grad koji nas uči mnogo.

Pre nego što je uplivala u muzičke vode, radila je kao urednica korejskog Harper’s Bazaara gde je uglavnom pisala i intervjuisala različite ljude. A, kako se posvetila muzici ful tajm – svoj san da postane dizajnerka je ostavila potpuno po strani. Kao i svoj modni stil.

“Želela sam da izgledam što ozbiljnije. Na početku svoje karijere, ljudi bi me prilično osuđivali s obzirom da dolazim iz sveta mode. Govorili bi ‘šta ona uopšte zna o muzici?’ Tako sam se u početku trudila da se oblačim što jednostavnije. Čak mi je i jedan mentor rekao da je taj ‘modni deo’ mene mogao da bude slabost – ali uspela sam da ga pretvorim u moć.’

Kako se u tome očigledno ostvarila, i to na svetskom nivou, odlučila je da sa vrati u dizajnerske vode, formirajući vrlo zanimljiv i poseban brend Kirin.

“Moj roditelji su bili u fazonu: ‘Sada hoćeš da se baš modom? Sada hoćeš mizikom? Šta će sledeće biti?’”

Kirin je doživeo eksploziju i svi fanovi su poludeli za inovativnim paternima, nesvakidašnjim printovima i krojevima, ali i androgenim dizajnom. A koncept podseća na Off-White.

Osim muzike i mode, otkrila nam je i svoju strast za dizajnom nameštaja. Tako je predstavila i ‘Peggychair’. Njena stolica napravljena je od 20 kilograma reciklirane plastike, koja je prethodno sakupljena na smetlištima, rekama i okeanima, a bila je ekskluzivno dostupna samo u Mr Porteru.

Za sada je napravljeno samo 20 komada. I 20% od prodaje stolica će biti donirano, s ciljem da se u Sumatranskoj kišnoj šumi posadi 10.000 stabala.

Pegi je idealan primer kako se od fakultetlije velikim trudom probila na scenu muške profesije, te svoju kreativnost nije ograničila i sputala. Zahvaljujući tome svi znamo ko je najlepša Korejka Pegi Gu.

***
Bonus video: Paparaco lov na poznate

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram