Zašto žene poput Severine i Sane Marin treba da vladaju svetom

Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN, J. M. S./ATAImages

Zamislite - žene plešu i piju pivo!

Dođe mi da više nikada ne gledam vijesti. Da ne pročitam niti jedan bombastičan crni naslov koji nam nagovještava još crnju budućnost. Sve me to nekako pogađa i ostaje u podsvijesti, ti click bejtovi i masovna mantra da je loše, a tko zna kako će i biti. U tom moru histerije tu i tamo se omakne neka lijepa, normalna stvar.

Foto: Privatna arhiva

Kao ona da je finska premijerka Sanna Marin plesala! Ovih dana vrti se video koji je procurio gdje nevjerojatno seksi, coool 36-godišnja žena partija i veseli se s prijateljima VIP prostorijama helsinškog noćnog kluba Theatre. Odmah su se javili dušebrižnici – ona je premijerka, kako samo smije! Pa je ubrzo procurio još jedan video, ovaj puta s privatnog tuluma, gdje Sanna opet pleše, pjeva i očigledno joj je jako dobro. Nekome – ako je kao Sanna zgodna, mlada, uspješana i još sretno udata – to se teško oprašta. A pazi – još se usuđuje i dobro plesati.

I nije ovo samo feministički manifest i girl power, jer eto mnogi su pokušali plesati. Nekadašnja britanska premijerka Theresa May pri posjetu Africi (ijaooo), Cristina Fernández de Kirchner bivša predsjednica Argentine (auh), vječito intoksicirani bivši ruski predsjednik Boris Jeljcin (kako je ikome normalno da je pijani političar u javnosti?), Hillary Clinton (nema tu ni o od opuštanja). Jedini koji je uspio uloviti “vibe” je – George W. Bush – koji se onako blentavo klatari i sasvim dobro hvata ritam bokovima.

I onda dođe Sanna koja je uspjela Finsku izgurati kroz krizu kovida kao vrhunski vođa, a uz to ima još sve pobrojane atribute i – vremena za ples. Uz to ima pet žena na čelu političkih stranaka u svojoj vladi i sve su ispod 40 godina. Kao da se teško oprašta takvima, puno je lakše tolerirati i one koji nemaju pojma i malo nas je sram kad ih gledamo.

Evo vidim i da je isto tako zgodna i uspješna Severina pila pivo na celebrity svadbi. Zamislite, žena koja se veseli i pije pivo iz boce!

Što se mene tiče, dok tonemo u – prema naslovima sudeći – sivu i neizvjesnu jesen – ja se jako veselim vijestima poput Sanne i Seve. Žene koje plešu i piju pivo trebale bi biti lideri. Jer ja vjerujem onima koji su svoji.

Nađa Irena Fisić Foto: Privatna arhiva

***

Bonus video: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram