Zašto su beogradski frajeri na tako dobrom glasu

Nađa Irena Fišić
Nađa Irena Fišić Foto: Privatna arhiva

Tipovi muškaraca u BG o koje se žene "sapliću".

Nađa Irena Fišić zagrebačka je novinarka sa više od 20 godina iskustva u medijima. Nakon Azije i i Balija, izabrala je Beograd za svoj dom. Ovde živi nešto duže od godinu dana i svake će subote prenositi svoje utiske – šta je oduševljava, čudi, šta ne razume i zašto misli da je Beograd trenutno najbolji grad za život.

„Ma daj molim te! Pa nismo svi takvi! Što bacaš hejt! Ajde da ti pokažem da nas ima i drugačijih! To su samo neke od reakcija koje je izazvala prošla kolumna o beogradskim frajerima. Muških reakcija. Žene su se redom složile i navele mi još par skupina koje bi svakako trebalo spomenuti. O koje se redovito sapliću…

DOPISIVAČI

Oni koji se tako divno dopisuju s tvojim Instagram profilom ili Viberom, WhatsAppom, Messangerom. Šalju ti na tone poruka, budiš se i liježeš s njima. Ah, kako je on samo pažljiv! Ali ne lezi vraže – nikada se ne vidite! Uvijek je nešto. I zvuči potpuno legitimno. U početku. Puno radi, ima sastanke, umoran je, “ne zna dje bije”, trenira, ide na put, kiša mu je, sunce mu je, hladno mu je… Ma ništa mu nije. Naprosto nije dovoljno zainteresiran. Ili se dopisuje s njih još nekoliko.

MAMINI SINOVI

Oni koji žive s majkama ili roditeljima do duboko u svoju zrelost. Iskreno, ovo je bolest na cijelom Balkanu. Možda nešto češća u velikim gradovima kao što su Beograd, Zagreb ili Sarajevo gdje ljudi ne moraju odlaziti od kuće kako bi studirali, pa ostaju u svojim zonama komfora sve dok ide. I sve dok žive sa svojim majkama – ona je žena njihovog života.

BEOGRADSKI ŠMEKERI

Omiljena, prekrasna vrsta. Gospoda. Dobro izgledaju, inteligentni su i duhoviti, imaju fine manire, fino se oblače, poštuju žene i dive im se. Nazovu te kad kažu, pozovu na večeru i u kazalište, dođu po tebe, otprate te doma. Slušaju te kad pričaš, gledaju te s iskrom u očima i prave s tobom planove. Demantiraju sve ove prije navedene skupine. Nadasve šarmantni i miljama daleko od džibersko-šabanske populacije. Oni zbog kojih sve mi još nismo odustale. I zbog kojih su svi beogradski frajeri na tako dobrom glasu.

***

Bonus video: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram