Ostavite žene iz „Seks i grada“ na miru

Seks i grad šarlot i keri
Kristin Dejvis u novom serijalu 'And Just Like That', Foto: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Obožavatelji kultne serije 'Seks i grad' nestrpljivo iščekuju nove epizode nastavka serijala 'And Just Like That'. Uprkos tome, na videlo isplivavaju oštri i vrlo negativni komentari na račun naših omiljenih Njujorčanki. Nekima smeta što su ostarile i liče na bake, a drugi zameraju ukoliko su se podvrgle nekoj estetskoj korekciji. Ovih dana je na udaru Kristin Dejvis, koja glumi Šarlot, a koju nazivaju 'Džokerom'.

Prošlo je više od dvadeset godina otkako je snimljena kultna serija ‘Seks i grad’ i normalno je da su se naše omiljene gradske devojke promenile i – ostarile.

Prvo je udaru bila Sara Džesika Parker kojoj su fanovi zamerili što stari. Da, dobro ste pročitali. Bila je meta raznih pogrdnih komentara jer izgleda ‘prestaro’ i ne trudi se da sakrije ili popravi svoje bore, a ni sedu kosu. Ona je odgovorila na kritike fanova i istakla da takvi pogrdni komentari nikada ne bi bili upućeni muškarcu.

„’Seda kosa seda kosa seda kosa. Ima li ona sedu kosu?’ Sedim sa Endijem Koenom, a on ima punu glavu sede kose, i odlično izgleda. Zašto je to u redu kada je on u pitanju? Ne znam šta da vam kažem ljudi! Posebno na društvenim mrežama. Svako ima nešto da kaže. ‘Ima previše bora, nema dovoljno bora.’… Znam kako izgledam. Nemam izbora. Šta da radim po tom pitanju? Da zaustavim starenje? Da nestanem?”, rekla je ona u jednom intervjuu.

Kristin Dejvis i Sara Džesika Parker,
Kristin Dejvis i Sara Džesika Parker, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Trenutno je na udaru Kristin Dejvis koju su mnogi obožavali kao prirodnu lepoticu, a sada su joj upućene žustre kritike zbog estetskih korekcija kojima se podrvgla. Ova 56-godišnjakinja nikada nije pričala, niti demantovala priče o estetskoj medicini i jasno je da je koristila filere i botoks.

Pljuvanje ide tako daleko da je čak i dugoočekivani trejler za novu sezonu ostao u senci. Kao da je bilo kome dužna da poravnava račune…

Katrin Dejvis,
Katrin Dejvis, Foto: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Polemiše se kojim se sve to plastičnim operacijama podvrgla, a komentari su oštri i nepristojni.

„Šta je to Šarlot učinila svom licu“, „Potpuno razumem pritisak pod kojim su žene i moraju da izgledaju na određeni način i verovatno ću i sama imati plastičnu operaciju ako budem imala novca. Ali, Kristin Dejvis izgleda kao Džoker iz Betmena“, neki su od komentara na društvenim mrežama.

Kriistin Dejvis na setu An Just Like That,
Kristin Dejvis na setu And Just Like That, Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Znači, ako ste Sara Džesika Parker – kritikuju vas jer se niste zatezali, a ako ste Kristin Dejvis kritikuju vas jer ste upravo to i učinili, ali previše. Ne valja ako starite prirodno, ne valja ni ako učinite nešto da biste se osećali lepšom.

Ono što ostaje nerazrešeno – koja je to ‘savršena mera’ o kojoj pišu na društvenim mrežama i koja se u medijima zahteva od poznatih lepotica, pa i od Kristin? Kako se ona izračunava?

Zamislite da Kristin postavi javno pitanje svim svojim obožavaocima, kako bi oni mogli da odluče šta sledeće da radi na sebi…A, da, ona ipak ima život koji živi prema svojim merilima i sa njim može da radi šta god poželi. Tako da, ostavite žene više na miru.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram