Citati Sofije Loren o špagetama, ljubavi i ispunjenom životu

Poznati 16. nov 202121:42
Sofija Loren
Sofija Loren Foto:Snap Stills / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Divim se Riti Hejvort. Ta lepota, odsečnost, držanje i te noge… Mamma mia!” Ovim rečima diva glumišta Sofija Loren svojevremeno je izrazila oduševljenje koleginicom. Mi delimo njeno mišljenje, ali dodajemo i to da ova poznata italijanska glumica i sama poseduje sve ove kvalitete. Iako je u devetoj deceniji života, i dalje je predana poslu i negovanju prirodne lepote. Ljubitelji filma to umeju da prepoznaju i smatraju je istinskom ikonom… Urednici britanskog izdanja magazina Vogue zato su joj ukazali poverenje, te se pojavila u njihovom ovogodišnjem editorijalu, zajedno sa drugim zvezdama Holivuda…

Sve je počelo u Napulju (1960), Skandal u Sorentu (1955) i Dve žene (1960) samo su neki od naslova u kojima smo je gledali, a u ovom tekstu smo vam predstavili detalje njenog najnovijeg ostvarenja. Interesantno je da je ovoga puta sarađivala sa sinom, renomiranim rediteljem Edoardom Pontijem. Ukoliko se još jednom osvrnemo u prošlost, videćemo višedecenijsku plodnu karijeru i damu retkog dara i zanosnosti. U nastavku pročitajte neke od njenih najlepših citata, koji vas mogu motivisati u ovim prelaznim danima, dok iščekujemo pravo proleće. Od nje se svakako puno toga može naučiti, piše City magazin.

O hrani

„Sve što vidite dugujem špagetama.”

O majčinstvu

„Jednom kada postanete majka, nijednog trenutka niste sami u mislima. Majka mora dvaput da promisli, prvo o sebi, a zatim i o svom detetu.”

Sofija Loren
Sofija Loren Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

O lepoti

„Lepota dolazi iznutra i oslikava se u očima. Ona zapravo nema veze sa fizičkim izgledom.”

O privilegijama

„Na rođenju sam dobila dve privilegije. Prva je što sam rođena mudra, a druga što sam rođena u siromaštvu.”

O seksepilu

„Seksepil je 50 procenata ono što imate, a drugih 50 ono što ljudi misle da imate.”

O neuspehu

„Greške su sastavni deo ispunjenog života.”

O uspehu

„Napredak u izazovnom poslu zahteva zavidnu veru u sebe. Stoga, pojedinci oskudnog talenta, koji imaju unutrašnji poriv, postignu daleko više od onih koji samo imaju ogroman dar.”

O obrazovanju

„Greška je pomisliti da se završetkom školovanja okončava proces učenja.”

Sofija Loren
Sofija Loren Foto:EPA/MATTEO BAZZI

O bolu

„Nikada nisam pokušavala da potisnem sećanja, ma koliko bila bolna. Ne razumem ljude koji se kriju od prošlosti. Sve što doživimo oblikuje nas u osobu kakva smo u ovom trenutku.”

O modi

„Haljina bi trebalo da podseća na ogradu obloženu bodljikavom žicom, koja služi svrsi, ali ne ometa pogled.”

Izvor: Vogue UK