Gde su nestali frajeri u Srbiji

Stav 05. avg 202120:11 > 20:27
Švalerske dozvole
Ilustracija; Foto: allOver images / Alamy / Profimedia

Znate one devojke koje se druže samo sa muškarcima, "ne mogu da podnesu žensku dramu", smatraju da su "sve žene zmije" i prosto - "imaju muški mozak"? E, pa to nisam ja.

Tačnije, ja sam sve suprotno od toga – imam ženski mozak (kako neočekivano) i moj krug ljudi sastoji se od desetak drugarica. Zato potpisujem da ženska prijateljstva nisu toksična, barem ne ona prava. Kada jedan problem izneseš svojoj grupi drugarica, dobićeš skoro pa PowerPoint prezentaciju sa svim pozitivnim i negativnim aspektima tvoje situacije i na kraju nekoliko opcija za rešenje.

Mnogo pričamo. Baš mnogo. A jedna od omiljenih tema su nam muškarci.

Masa mojih drugarica je solo, i to ne zato što im nešto fali – to su lepe, pametne, obrazovane i ambiciozne devojke koje su same. Ne ni zato što nemaju opcije, ili zato što ih „niko neće“. Opcija je uvek mnogo, a i čvrsto verujem da svako na ovom svetu, bez obzira na izgled i psihičko stanje – može da nađe dečka. U pitanju je nešto treće – kvalitet.

Nestali su frajeri.

Znate ko su frajeri, je l’ da?

Frajeri su posebna sorta ljudi. To nisu samoprozvani šmekeri, „šminke“, fudbalerčići, klinci koji pokušavaju da budu kul. Frajeri nisu oni likovi u preterano uskim pantalonama i sa frizurom boljom od tvoje. Njih nećete prepoznati po bicepsu većem od butine ili majici na kojoj se, sa četiri kilometra, vidi Gucci logo.

Frajer nije neko ko je samo lep i zgodan. Pf, da je tako jednostavno.

Kad kažeš frajer, misliš na momka koji nekako… ima sve što treba.

Frajer je lik koji ima samopouzdanje i čvrst stav. To je momak koji se oseća sjajno u svojoj koži i kroz njegove pokrete se vidi da je samozadovoljan. Frajer je dečko koji je lepo vaspitan, ima manire i džentlmensko ponašanje. On poštuje žene (i sve ljude oko sebe), ali nije mamin sin.

Frajeri nisu najglasniji u prostoriji, oni nemaju potrebu da skreću pažnju na sebe i nisu prosti. Nisu ni mutavi, nemaju problem da ti priđu i ne plaše se odbijanja. Njega savršeno boli uvo za tuđe mišljenje. On svoju muškost ne mora da dokazuje. Takvi momci znaju tačno šta hoće.

E, to je kratak opis muškarca.

A šta smo mi devojke dobile? Lika koji konobara zove „Dečko, daj račun“. Momka koji provodi više vremena od nas pozirajući za sliku. Šmekera u pokušaju koji nema svoje mišljenje ni na jednu temu. Ne, hvala.

Razgovarajući sa devojkama iz svog okruženja koje su u svojim dvadesetim, napravila sam spisak, top tri osobina koje primećujemo kod današnjih momaka:

Do zla boga nesigurni u sebe (samo to malo drugačije formulišemo)

Nevaspitani, nikakvi džentlmeni i lišeni osnovne kulture

Posmatraju žene prvenstveno kao seksualni objekat i lako gube interesovanje

Naravno da ni mi, devojke nismo savršene, ali zaista je teško naći kvalitet među momcima. Ne znam da li je to do toga što smo pročitale i pogledale previše ljubavnih romana i filmova, ali znam da bi se Džek 21. veka malo sutra odrekao daske kako bi Rouz preživela.

Znam i da nam je dosta upada u DM na Instagramu sa otrcanim forama. Više se i ne sećamo kada nam je poslednji put prišao momak u gradu, a da nije pripit? Ako neko i priđe, a ti odbiješ da mu „daš Instagram“ (ne daj Bože da ti traži broj telefona), odmah si dama lakog morala, iako si ,do pre dve sekunde, bila „žena njegovih snova“.

Razumete sad zašto nam nedostaju frajeri?

***

Bonus video: Istorijat ljubljenja

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram